top of page

Koplopersymposium duurzame voedselketens - 'van bodem tot bord'

Stadskanaal, 21 december 2018

Zuid en Oost Groningen, Uitnodiging koplopersymposium

31 januari 2019 van 13 tot 17 uur

Als start in het nieuwe jaar nodigen wij jou uit voor een uniek Koplopersymposium. 12 Koplopers in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen presenteren hun aanbod van duurzame streekproducten en andere duurzame resultaten van het Koploperproject. Na bijna een jaar intensieve samenwerking in de voedselketen, is er een keur aan pure streekproducten tot leven gebracht. Als deelnemer krijg je een proeverij aangeboden, je doet mee aan de productkeuring en maakt deel uit van de marktplaats van vraag en aanbod.

De volgende Koplopers weerspiegelen de oerkracht van de regio: Marne Mosterd, Natuurwinkels Emmen en Winschoten, PuurIdee Marketing en Communicatie, Bakkerij John Meinds, Bioboerderij Landleven, De Graanrepubliek, Wedeka sociale werkvoorziening, Woonzorgcentrum De Blanckenborg, Molenbedrijf Mulder Pot, Distilleerderij Hooghoudt BV, Restaurant 't Backhuys en de Rabobank Zuid en Oost Groningen.

31 januari van 13.00 - 17.00 uur Koplopersymposium 'Van Bodem tot Bord' 'De Keten van Streekproducten'

Als locatie voor het symposium is gekozen voor Locloods 1877, de horecalocatie van De Graanrepubliek op het adres Oude Zijl 1 in Bad Nieuweschans, zo'n 30 minuten van de stad Groningen aan de Duitse grens. Op deze bijzondere plek brengen de Koplopers de Graanrepubliek tot leven met pure, eerlijke en lokale producten. De locatie is het centrum van de Graanrepubliek 2.0 waar een zestal ondernemers er een mouterij, een brouwerij, een bakkerij en een pastamakerij runnen. Er is ook een proeflokaal gevestigd. Je kunt er gemakkelijk met de trein komen, proeven van de producten, een klokje drinken en een rondleiding doen. Symposiumbezoekers kunnen er tussen 12.00 en 13.00 uur een lunch nuttigen in het Bakkerscafé.

Reserveren gewenst, dit kan hier

bottom of page