top of page
Deelnemers aan het Koploperproject op bedrijventerrein Zuidoost in Groningen bij de kickoff bij Harrier Accountancy

OOK KOPLOPER WORDEN?

Sluit je ook aan bij het snel groeiende netwerk

DOE MEE!

Kan jouw bedrijf of organisatie ook een positieve boost gebruiken op het gebied van duurzaamheid? Sluit dan ook aan bij de groeiende groep Koplopers. Het maakt niet uit of je beginner bent of al ver gevorderd. Ook eerdere deelnemers die al heel actief waren met duurzaam ondernemen, geven aan dat ze veel aan hun deelname hebben gehad. Je komt erachter wat je allemaal goed doet, maar er zijn ook altijd blinde vlekken. Een frisse blik van buiten van onze adviseurs of van de andere Koplopers helpt om daarachter te komen. Daarnaast krijg je een schat aan praktische tips mee.

Nieuwe projecten

In onze agenda zie je welke nieuwe Koploperprojecten binnenkort van start gaan. Als er nog plek is voor nieuwe deelnemers, dan staat dat aangegeven. Maar je kunt ook zelf het initiatief nemen om in jouw gemeente, regio of met jouw branche een Koploperproject te starten. Wij kijken vooral waar de energie zit en sluiten daar graag bij aan. Veel van de eerdere projecten kwamen op deze manier tot stand. We helpen je daar graag bij.

Wat wordt er van je verwacht?

 

Deelname aan een Koploperproject vereist in eerste instantie voldoende commitment om er serieus mee aan de slag te gaan. Dan haal je er zelf het meeste uit, maar ook voor de andere deelnemers in de groep ontstaat zo de meeste meerwaarde. Uiteraard gaat er ook tijd in zitten. Hoeveel, dat is erg afhankelijk van wat je er zelf van wilt maken, maar reken op ongeveer 30 tot 60 uur voor het hele project. Dat duurt gemiddeld 9 maanden tot een jaar. De planning van de bijeenkomsten en tussentijdse meetmomenten wordt aan het begin van het project vastgesteld, zodat je van te voren weet waar je aan toe bent. Uiteindelijk bespaart het je juist tijd. Als alles zelf zou moeten uitvinden, zou je veel meer tijd kwijt zijn!

Wat kost het?

De kosten voor deelname zijn bescheiden, omdat onze adviseurs samenwerken in een netwerkorganisatie. Daardoor hebben we heel weinig overhead. Ook hebben we inmiddels zoveel ervaring en tools opgebouwd, dat we het hele proces heel lean kunnen organiseren. Wel betalen de deelnemers altijd een eigen bijdrage, die afhangt van de subsidies of andere financiële bijdragen die we kunnen regelen via onze partners. Veel provincies stellen ondernemersvouchers beschikbaar voor ondernemersvaardigheden, innovatie of duurzaamheid. Vaak wordt dan 50% van de totale kosten vergoed. In andere gevallen maken we gebruik van speciale subsidieregelingen van overheden of bijdragen van ondernemersverenigingen etc. Ter indicatie kan je uitgaan van tenminste €500 en maximaal €3.500 eigen bijdrage. Wil je naast het basispakket (dat is in principe voldoende) nog extra opties, dan kunnen daar soms meerkosten aan verbonden zijn. Dat wordt allemaal van te voren uitgelegd, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Veel belangrijker is wat het je oplevert. Zie het vooral als een investering in de toekomstbestendigheid van je bedrijf. Eerdere Koplopers geven aan dat je dit bedrag dubbel en dwars weer terugverdient!

Check ook even onze FAQ. Daar vind je nog veel meer informatie. Heb je toch nog vragen, neem dan gerust even contact op.

Deelnemers aan het Koploperproject Oosterhout bij de kickoff
bottom of page