top of page
Deelnemers aan het 3e Koploperproject in Assen bij de kickoff met wethouder Karin Dekker

DE KOPLOPERS

Welke bedrijven en organisaties deden al mee?

ERVARINGEN

logo-verstegen.png

DNN Groep

Dennis Blaauwgeers

"Het Koploperproject helpt ook bij het behalen van onze ISO 9001 en ISO 14001 certificeringen. De auditor was vooral onder de indruk van de DuOn-Agenda”

logo-verstegen.png

FC GRONINGEN

Edwin Froma

"Dankzij het Koploperproject zijn wij nu een van de koplopers in de eredivisie op het gebied van duurzaamheid!"

logo-verstegen.png

PMF INDUSTRY GROUP

Henk Slik

“Wij deden al veel aan duurzaamheid, maar door het Koploperproject vielen alle puzzelstukjes op hun plek”

logo-verstegen.png

STADSSCHOUWBURG DE HARMONIE LEEUWARDEN

Siebren Greidanus

“Ik wil jullie, namens het hele greenteam, nogmaals hartelijk danken voor je betrokkenheid en inzet tijdens het Koploperproject. Jullie hebben ons telkens voorzien van zeer waardevolle feedback, dit is door ons ontzettend gewaardeerd!”

logo-verstegen.png

VERSTEGEN ACCOUNTANTS EN ADVISEURS

Frans van der Plaat

“Wij zijn enorm geïnspireerd door dit Koploperproject en gaan door met het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. En als het even kan ook die van onze leveranciers en opdrachtgevers”

MEER DAN 450 KOPLOPERS!

De aanpak van het Koploperproject blijkt erg succesvol. Zowel de deelnemende bedrijven, als de partners zoals gemeenten, provincies en onderwijsinstellingen zijn enthousiast. Sinds de start van het eerste Koploperproject in 2010, deden al meer dan 450 bedrijven en andere organisaties mee in een van de bijna 50 Koploperprojecten. Zij hebben samen vele concrete stappen gezet op weg naar toekomstbestendig ondernemen. In Friesland, Groningen en Drenthe zijn de meeste projecten uitgevoerd, maar ook in andere provincies starten we steeds nieuwe projecten, samen met lokale partners. Zo groeit het netwerk van ondernemers met een duurzame mindset snel en draagt het project bij aan een gezonde en duurzame regionale economie.

Deelnemers aan het 1e Koploperproject van de gemeente Groningen bij de kickoff, met wethouder Glimina Chacor

KOPLOPERS OP DE KAART

Hieronder vind je alle bedrijven en organisaties die aan een van de Koploperprojecten hebben meegedaan, of momenteel meedoen. Klik op het symbool met het pijltje linksboven het kaartje voor meer opties.

ALLE KOPLOPERS

In onderstaande lijst kan je naar beneden en naar rechts (met een geschikte muis of met de scrollbalk onderaan de tabel) scrollen, de lijst anders sorteren of zoeken. Veel projecten zijn samen met gemeenten georganiseerd. Sommige projecten zijn provincie-breed of landelijk georganiseerd. Dat staat dan ook vermeld.

bottom of page