top of page
Deelnemers aan het 3e Koploperproject in Assen bij de kickoff met wethouder Karin Dekker

DE KOPLOPERS

Welke bedrijven en organisaties deden al mee?

ERVARINGEN

BOUWBEDRIJF LONT

Jetze Lont

logo-verstegen.png

“Ik zou andere bedrijven absoluut aanraden om mee te doen aan een Koploperproject, vanwege de zeer concrete aanpak en de praktische handvatten die je krijgt”

DNN Groep

Dennis Blaauwgeers

logo-verstegen.png

"Het Koploperproject helpt ook bij het behalen van onze ISO 9001 en ISO 14001 certificeringen. De auditor was vooral onder de indruk van de DuOn-Agenda”

MANNEN VAN STAAL

Lise Bakker

logo-verstegen.png

"Ik zou andere bedrijven zeer aanraden om ook aan te sluiten bij dit project. Je hoeft niet per se heel groot te denken; besparingen en positieve aanpassingen komen vaak met kleine stapjes al tot stand. Je moet er natuurlijk tijd in steken, maar dat is het zeker waard.”


PMF INDUSTRY GROUP

Henk Slik

logo-verstegen.png

“Wij deden al veel aan duurzaamheid, maar door het Koploperproject vielen alle puzzelstukjes op hun plek”

STADSSCHOUWBURG DE HARMONIE LEEUWARDEN

Siebren Greidanus

logo-verstegen.png

“Ik wil jullie, namens het hele greenteam, nogmaals hartelijk danken voor je betrokkenheid en inzet tijdens het Koploperproject. Jullie hebben ons telkens voorzien van zeer waardevolle feedback, dit is door ons ontzettend gewaardeerd!” (klik hier voor een uitgebreider item)

VERSTEGEN ACCOUNTANTS EN ADVISEURS

Frans van der Plaat

logo-verstegen.png

“Wij zijn enorm geïnspireerd door dit Koploperproject en gaan door met het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. En als het even kan ook die van onze leveranciers en opdrachtgevers”

ZIJLSTRA BEROEPSKLEDING

Wesley van Wilpe

logo-verstegen.png

"Wij zijn trots dat we mee hebben gedaan met het Koploperproject. Dit was de start voor onze duurzame toekomst" (klik hier voor een uitgebreider item)

iWINK

Jurriaan Wentink

logo-verstegen.png

"Het Koploperproject heeft ons in een stroomversnelling gebracht, niet alleen vanwege de waardevolle inzichten die we hebben opgedaan tijdens de sessies en interacties met collega-ondernemers, maar ook doordat het traject ons dwong om kritisch naar onszelf te kijken. We zijn dankbaar voor deze leerzame reis, die heeft geleid tot concrete stappen en verbeteringen binnen ons bedrijf."

MEER DAN 500 KOPLOPERS!

De aanpak van het Koploperproject blijkt erg succesvol. Zowel de deelnemende bedrijven, als de partners zoals gemeenten, provincies en onderwijsinstellingen zijn enthousiast. Sinds de start van het eerste Koploperproject in 2010, deden al meer dan 500 bedrijven en andere organisaties mee in een van de bijna 60 Koploperprojecten. Zij hebben samen vele concrete stappen gezet op weg naar toekomstbestendig ondernemen. In Noord-Nederland zijn de meeste projecten uitgevoerd, maar ook in andere provincies starten we steeds nieuwe projecten, samen met lokale partners. Zo groeit het netwerk van ondernemers met een duurzame mindset snel en draagt het project bij aan een gezonde en duurzame regionale economie.

IMG_4163_edited.jpg

ALUMNI-NETWERK

In 2023 is op verzoek van vele Koplopers een begin gemaakt met het opzetten van een alumni-netwerk:

Het KANNN. Daarin kunnen de Koplopers elkaar ook na afloop van het project blijven ontmoeten, ervaringen uitwisselen en elkaar scherp houden. Dit doen we samen met medewerkers en studenten van de Hanzehogeschool Groningen. Zo maken we een mooie verbinding tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven.

Het KANNN is een netwerk door Koplopers en voor Koplopers en wordt geleidelijk uitgebouwd naar gelang de behoeften vanuit de Koploper-community. Inmiddels zijn er al een aantal boeiende workshops georganiseerd rondom vraagstukken die Koplopers bezighouden.

Het KANNN logo

KOPLOPERS OP DE KAART

Hieronder vind je alle bedrijven en organisaties die aan een van de Koploperprojecten hebben meegedaan, of momenteel meedoen. Klik op het symbool met het pijltje linksboven het kaartje voor meer opties.

ALLE KOPLOPERS

In onderstaande lijst kan je naar beneden en naar rechts (met een geschikte muis of met de scrollbalk onderaan de tabel) scrollen, de lijst anders sorteren of zoeken. Veel projecten zijn samen met gemeenten georganiseerd. Sommige projecten zijn provincie-breed of landelijk georganiseerd. Dat staat dan ook vermeld.

bottom of page