top of page

Online Koplopersymposium 'Climate Take Back'

Inmiddels is dit symposium achter de rug. Je kunt de hele uitzending hier terug kijken.


In de speciaal ingerichte filmstudio presenteren negen Koplopers in duurzaam ondernemen uit Het Hogeland, de resultaten van het Koploperproject: Technisch Expert Jansen, PMF Mechanical Services BV, Modelmakerij Noord Nederland en UVO Vervoer in Uithuizen, Kinderopvang Paddington, Bakkerij Hoekstra en Loonbedrijf Wieringa in Bedum, Terra Voortgezet Onderwijs Winsum en Hoveniersbedrijf Coen Overdevest in Leens. 


Tijdens het Koploperproject toekomstbestendig ondernemen werken Koplopers een jaar lang intensief aan duurzaamheid. De Koplopers krijgen een grondige doorlichting, meten hun milieu-impact en pitchen de resultaten onderling. Daarna maken ze een praktisch MVO-actieplan. Tijdens unieke en inspirerende bedrijfsbezoeken delen ze nuttige feedback, praktische voorbeelden en duurzame tips. Tenslotte leren ze helder communiceren over duurzame doelen en ambities waar ze voor staan, naar de klanten, ketenpartners en op de werkvloer. Op dit online Koplopersymposium wordt de winnaar van het Koploperproject Hogeland bekend gemaakt!


Datum 22 oktober van 14.30 - 16.30 uur


Koplopersymposium 


Circulair Ondernemerschap 


'Climate Take Back'


Programma

  • Opening wethouder Kristel Rutgers

  • Talkshow Jetta Post met Koplopers 

  • Muzikaal intermezzo

  • Vervolg talkshow Jetta Post met Koplopers

  • Muzikaal intermezzo

  • Gastspreker Geanne van Arkel

  • Uitreiking Koploperprijs

  • Digitale borrel


Jetta presenteert...


RTV Noord verslaggever, Jetta Post presenteert tijdens een wervelende talkshow de resultaten van het Koploperproject Hogeland. Negen Koplopers komen aan het woord en laten op authentieke wijze zien wat er de afgelopen maanden allemaal is bereikt tijdens hun deelname aan het Koploperproject. Koplopers maken elkaar enthousiast en dat werkt aanstekelijk!


Live uitzending Herberg Wongema 'Hornhuizen'

Het Koplopersymposium wordt live uitgezonden vanuit Wongema in Hornhuizen. Vlak achter de dijk aan de Waddenzee ligt deze 'social impact hotspot' van het Hogeland. Voor velen een bijzondere werkplek, productiehuis en creatief ontmoetingscentrum om samen te werken, eten en plezier te hebben. Wongema is een podium voor evenementen zoals het maandelijkse eetcafé, thema-activiteiten, unieke verhalen, poëzie en muzikale optredens.


Gastspreker Geanne van Arkel

De Duurzame MVO-manager van het jaar 2018 was Geanne van Arkel. Interface is al vele jaren pionier en koploper in duurzame vloeroplossingen. Geanne heeft haar sporen bij Interface verdiend met de succesvolle transitie van de oer-Hollandse 'Heuga' tapijttegel naar de 'Proof Positive-tapijttegel'. De eerste tapijttegel waarbij meer CO₂ opgenomen wordt dan Interface uitstoot bij dit gehele proces. Geanne daagt je uit met een nieuwe missie ‘Climate Take Back’ voor toekomstgerichte ondernemers. Als gedreven duurzaamheidsambassadeur verbindt ze bedrijven en maakt MVO persoonlijk. Als ondernemer krijg je een nieuwe kijk op duurzaamheid en ideeën voor duurzame innovatie en nieuwe businessmodellen. Ontdek de duurzame kracht van jouw onderneming!MELD JE HIER GRATIS AAN VOOR HET ONLINE KOPLOPERSYMPOSIUM


Na aanmelding ontvang je per email voorafgaand aan het event instructies voor het inloggen.


 

Het Koploperproject Groningen helpt mkb’ers en organisaties in de provincie Groningen duurzamer werken. De dynamiek die tijdens het project ontstaat tussen de gelijkgestemde partners werkt verrijkend. 


Ook Koploper worden?

Kijk op de website

of neem telefonisch contact met dit nummer:

06 37 23 63 37.


Buiten provincie Groningen: https://www.dzyzzion.nl/koploperproject


Wij komen graag langs voor een persoonlijk gesprek.Het Koploperteam Groningen,


Jaap de Vries, Reina Boels en Ada Kruiter
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page