top of page

Koploperproject erkend voor Groninger Ondernemersregeling


De provincie Groningen heeft het Koploperproject geaccrediteerd als een van de erkende projecten waaraan Groninger ondernemers met subsidie kunnen deelnemen. Het Koploperproject toekomstbestendig ondernemen richt zich op mkb'ers die zich willen onderscheiden door duurzamer te ondernemen. De provincie ondersteunt het project, omdat ze het belangrijk vindt om de regionale economie en werkgelegenheid duurzaam te versterken.

Koploperproject

Het Koploperproject startte in 2010 op initiatief van Jaap de Vries van DZyzzion, eerst in Friesland en later in Groningen, Drenthe en daarbuiten. Sindsdien zijn al 37 Koploperprojecten uitgevoerd, waaraan meer dan 350 bedrijven meededen, maar ook gemeenten, zorginstellingen, woningcorporaties en scholen. Het Koploperteam Groningen bestaat uit Ada Kruiter (CirculairActief), Reina Boels (ReinAdvies) en Jaap de Vries van DZyzzion. Het team verwacht een jaarlijkse deelname van 30 bedrijven.

Duurzaam ondernemen concreet gemaakt

In een Koploperproject gaan ondernemers in kleine groepen aan de slag met duurzaam ondernemen. Na een grondige nulmeting gaan ze aan de slag met een actieplan en leren ze beter communiceren. De mkb'ers leren van elkaar, halen nieuwe klanten binnen en inspireren zo ook andere ondernemers. Deelname aan het Koploperproject kost 3.000 euro. Door een beroep te doen op de Groninger Ondernemersregeling betalen de ondernemers nog slechts 1.500 euro.

Voor meer informatie en aanmelden, zie de website van Koploperproject Groningen.

Lees hier het nieuwsitem van de provincie.

20 weergaven0 opmerkingen
bottom of page