top of page

Koploper nieuwsbrief juli 2016 vervolg 1

Vervolg nieuwsbrief 1 - Ronde tafelgesprek met koplopers Zuidhorn

Tijdens een informeel tafelgesprek verkenden 9 Koplopers van de gemeente Zuidhorn, met het ondernemersmagazine 'Kijk op het Noorden' de effecten van MVO op een toekomstbestendige bedrijfsvoering.

Stucadoorsbedrijf Elting kiest voor winst op het wagenpark met schonere motoren en elektrisch aangedreven voertuigen en bij inkoop bewust voor MVO-bedrijven. Naast het bouwen van, de in de prijzen gevallen, Nul-energiewoning die aardbevingsbestendig is, investeert Aannemersbedrijf Wiersma in LED-lampen en zonnepanelen.

Hummel Tuin Totaal combineert gebruikte materialen met geautomatiseerde verkoop. Zo bespaart hij op nieuwe materialen, transport en energie en voegt het bedrijf winst voor planet, people en profit toe met verduurzaming van de bedrijfsketen. Supermarkt Attent Oldehove investeert in energiezuinige koeling en is ook een inzamelpunt voor oude materialen. Dit heeft een positief effect op het klantenbezoek.

Koopman Transport wil medewerkers faciliteren met een mindshift in de hoofden van de mensen: 'Ik mag niets verspillen' Hiermee zet het bedrijf een duurzame gedragsverandering in gang, die kostenbesparing oplevert.

Loonbedrijf Mechielsen voert steeds meer werk uit met drones en richt zich op hybride grondverzetmachines, waardoor met brandstof, bodembehoud en weersonafhankelijkheid winst geboekt wordt. Fruitteeltbedrijf Oudebosch voert recyclebare verpakkingen in die je weer kunt inleveren. En de bezorging door de stadswinkel in Groningen gebeurt straks met elektrische auto's.

Top Milieu Service maakt het nieuwe kantoorgebouw dat geen gasaansluiting meer heeft en voorzien is van zonnepanelen ook energieneutraal.

Hoekstra Bouw zet al in op afvalscheiding en energie-opwek en wil duidelijk gaan communiceren over hoe het bedrijf duurzaam onderneemt. Daarmee krijgen bedrijven automatisch een streepje voor bij klanten en banken.

Het complete artikel vindt u in het juli nummer van Kijk op het Noorden 'Koplopers kiezen voor duurzame toekomst'. U kunt het artikel hier lezen.

#‎duurzaam‬ #mvo

bottom of page