top of page

Landustrie wint Koploperprijs


Na het mooie Koplopersymposium op 15 juni in Wolvega, hielden we gisteravond een afsluitende evaluatiebijeenkomst van het Koploperproject Weststellingwerf. Deze werd gehouden bij de twee deelnemers van buiten de gemeente, Landustrie en Sijperda Verhuur in Sneek.


De avond begon met een boeiende rondleiding door KAM-manager Pieter Jorna in de fabriek van Landustrie, waar allerlei producten worden gemaakt voor het behandelen en transporteren van water, zoals pompen en vijzels. Een toenemend deel daarvan is bestemd voor de export. Daarna kregen we een bedrijfspresentatie van Jos Jellesma bij buurman Sijperda Verhuur, die werkelijk alles verhuurt ten behoeve van de bouw, industrie, festivals en ook particulieren. Beide zijn vooraanstaande bedrijven in hun sector en zijn ook zeer actief op het vlak van duurzaamheid. Een mooi resultaat van hun deelname aan het Koploperproject is de introductie van een duurzaamheidslabel door Sijperda Verhuur voor alle energiezuinige en milieuvriendelijke producten uit het assortiment. Daarmee wil men de klant stimuleren om meer duurzamere keuzes te maken.

In een korte evaluatieronde blikten de deelnemers terug op het project. Hun conclusie was dat het project hen veel nieuw inzicht en bewustwording heeft opgeleverd, naast een praktisch actieplan om steeds verder te verduurzamen. Ook de uitwisseling van kennis en ervaring binnen de groep werd als erg nuttig ervaren.

Tegen het einde van de bijeenkomst reikte wethouder Frans Kloosterman de Koploperprijs uit aan Pieter Jorna van Landustrie. Volgens het juryrapport heeft Landustrie een uitgebreide en transparante MVO-rapportage opgesteld, waarin alle onderwerpen aan de orde komen. Met de eigen producten wil men bijdragen aan een duurzamer waterbeheer in de wereld. Ook in de bedrijfsvoering worden veel stappen gezet om te verduurzamen, zowel aan de people als de planet kant en ook de profit voor het bedrijf krijgt voldoende aandacht.

Zoals inmiddels gebruikelijk bestaat de prijs uit een cheque voor een appelboom van een oud ras. Die boom zal in het volgende plantseizoen in de tuin van Landustrie worden geplant, als symbool voor duurzaam ondernemen.

Zie hier de eerdere nieuwsitems over het Koplopersymposium in Weststellingwerf en de startbijeenkomst van het project.

28 weergaven0 opmerkingen
bottom of page