top of page

Koplopers Weststellingwerf ronden project af


Afgelopen woensdagavond kwamen in Hotel Holland Inn Wolvega de Koplopers, samen met veel andere ondernemers uit Weststellingwerf, bijeen voor een inspirerende ondernemersavond. Op een leuke interactieve manier kwamen de leerervaringen van de deelnemers van het Koploperproject goed uit de verf. Tijdens het diner gingen de aanwezige ondernemers onder leiding van een Koploper aan verschillende tafels in gesprek over MVO-onderwerpen als Proces (hoe pak je het aan?), People (sociale thema's), Planet (milieuthema's), Profit (wat levert het op?) en Behoorlijk bestuur (goed ondernemerschap).

Burgemeester Gerard van Klaveren benadrukte in zijn openingspresentatie dat MVO niet meer weg te denken valt als het gaat over ondernemen. Koploper Kees van der Graaf van SPITS uit Ooststellingwerf en Janco Heida van De Streekboer gaven inspirerende presentaties over hun eigen duurzame businesscase.

Koplopers Weststellingwerf met hun certificaat

Binnenkort volgt nog een afrondende evaluatie, waar ook de Koploperprijs zal worden uitgereikt. Het is dus nog even wachten wie de winnaar gaat worden! Wel kregen de deelnemers allemaal een certificaat van deelname uitgereikt.

De deelnemers aan dit project waren: Kranendonk Schilders BV, Moes Bedden, Martec Nederland, Hotel Holland Inn, Fa. Ruitenberg, JUMBO de Jong, Carrosseriefabriek Heiwo BV, Sijperda Verhuur BV en Landustrie Sneek BV.

Ook dit project is weer inhoudelijk begeleid door Jaap de Vries en Marlies Ballemans vanuit DZyzzion. Vanuit de gemeente Weststellingwerf waren Klarien de Wrede en Jan Kracht de drijvende krachten achter het project. Dank! Het project is gesubsidieerd door de Provincie Fryslân.

Een uitgebreider verslag van de avond is te vinden op de website van de gemeente Weststellingwerf. Ook Ondernemend Weststellingwerf plaatste een artikel.

Zie hier een link naar het nieuwsitem over de start van dit Koploperproject.

84 weergaven0 opmerkingen
bottom of page