top of page

Koplopersymposium op 10 juni


Op 10 juni aanstaande wordt het volgende Friese Koplopersymposium gehouden in Leeuwarden. Op die bijeenkomst ronden 5 groepen bedrijven officieel het Koploperproject af, waaraan zij het afgelopen jaar hebben deelgenomen. Al met al een recordaantal van 50 bedrijven!

Alle deelnemers zijn hierbij gecoacht vanuit DZyzzion door Jaap de Vries en Marlies Ballemans. Na de startbijeenkomst zijn ze uitgebreid doorgelicht op hun MVO-prestaties met de DuOn-Scan en de Milieubarometer. De resultaten hiervan zijn individueel besproken en vervolgens in een eerste terugkoppelingsbijeenkomst besproken in de groep. Vervolgens ging iedere Koploper aan de slag met het opstellen van een concreet actieplan, de DuOn-Agenda. Deze agenda’s zijn de afgelopen weken ook weer in een tweede terugkoppelingsbijeenkomst met elkaar gedeeld. Zo is er veel van elkaar geleerd en konden acties worden uitgewisseld. De komende weken gaat iedereen aan de slag met een huiswerkopdracht om goed te leren communiceren over MVO. Een jury zal zich binnenkort buigen over de inzendingen. De Koploper met de meest overtuigende inzending zal op het Koplopersymposium de Koploperprijs in ontvangst nemen!

Het Koplopersymposium zal dit keer in het teken staan van communicatie. Daarover zullen diverse interactieve activiteiten worden georganiseerd. Marketingmanager Roel Welsing van de Triodos Bank, in 2013 uitgeroepen tot marketeer of the year, zal een inspiratiesessie verzorgen. Voor meer informatie en aanmelden klik hier. De volgende bedrijven deden het afgelopen jaar mee (voor een volledig overzicht van alle Koplopers in Friesland, klik hier):

Gemeente De Friese Meren

 • AVK plastics

 • Gemeente De Friese Meren

 • IJB Groep

 • Polem

 • Marine Harvest Sterk

 • Jumbo Lemmer

 • Staalbouw Nagelhout Bakhuizen

 • Straal en Coatingsbedrijf Bakhuizen

 • Wiersma Olie & Techniek

 • Westra Roestvaststaal

Gemeente Smallingerland (derde groep)

 • Van Smaak

 • Dok 23

 • Werkfactor Bedrijfskleding

 • Verkley

 • Cedin

 • BCN

 • Bulstra Transport

 • SportStroom

 • Technaut

 • Bentacera

 • ROC Friese Poort

Gemeente Leeuwarden

 • Fier Fryslân

 • Galema Motors

 • Jonker Ketelonderhoud

 • Koopmans en Zwart Elektrotechniek

 • Mannen van Staal

 • Nielsen Massey

 • P. de Vries Installatietechnieken

 • PIT Concept & Copy

 • Technea Duurzaam

 • Tigchel Tegelkachels

Zie hier een interview met Lize Bakker van Mannen van Staal in Ondernemend Leeuwarden, over haar ervaringen met het Koploperproject.

Gemeente Achtkarspelen (derde groep)

 • Luimstra Loonbedrijf Grondverzet en Transport

 • Visser Ontwerpburo

 • Fritech

 • Autoschadeherstelbedrijf Minno van der Werff

 • Health2Work

 • Werktijd

 • Haitsma Beton

 • Stienstra Bouwbedrijf

 • De Kruidhof

Gemeente Kollumerland

 • Mulder Agro

 • Jachthaven Lunegat

 • PTH Groep

 • Bouwbedrijf Adema

 • Assurantie- en Administratiekantoor Hoekstra

 • Aannemingsmaatschappij Daniel Pijnacker

 • Taxi NOF

 • Starko Carrosserie- en Constructiebedrijf

 • Auto Beerda

 • R.T. den Hartog & partners

 • Autobedrijf Van der Ploeg

11 weergaven
bottom of page