top of page

Koplopersymposium Heerenveen groot succes!


Op 2 april trok het 11e Koplopersymposium in Friesland een volle zaal. Ruim 270 bezoekers kwamen af op het boeiende programma in zaal Trinitas in Heerenveen. Het thema van het symposium was 'samenwerken'. In dat kader presenteerde duurzaam ondernemer Sytze Keuning van Bioclear zijn top 5 van succesvolle samenwerkingen tussen bedrijven. De Koplopers uit de gemeenten Heerenveen, Súdwest Fryslân en Skarsterlân stonden centraal in het programma. In tweetallen deelden ze op het podium hun ervaringen en leerpunten uit het Koploperproject.

Later op de avond vond de officiële lancering plaats van het online platform GoodStart Friesland, door wethouder Siebren Siebenga van de gemeente Heerenveen. Via dit platform, dat een spin-off is van het Koploperproject, kunnen Koplopers en andere bedrijven gemakkelijk kennis en ervaringen met elkaar delen en zelfs (duurzame) producten en diensten uitwisselen.

Ook werd het project Tour d'Energie gepresenteerd, waarmee bedrijven en hun medewerkers op een praktische manier energie leren besparen. Ook dit is een spin-off van het Koploperproject,

Aan het einde van de avond vond de uitreiking plaats van de Koploperprijs door gedeputeerde Sietske Poepjes. De jury, bestaande uit Karin Jansens van MVO Nederland, Marlies Ballemans en Jaap de Vries, koos ditmaal voor twee prijswinnaars, n.l. Triple E Lichtgewicht Innovaties uit Joure en Van Dorp installaties uit Heerenveen.

Klik hier voor een uitgebreider verslag en een fotoreportage.

Volle zaal in Trinitas in Heerenveen

16 weergaven0 opmerkingen
bottom of page