top of page

Uitnodiging Koplopersymposium 'Schot voor de toekomst!'


In het hart van het Hitachi Capital Mobility Stadion, de trots van Groningen, ontvangen wij jou virtueel op de middenstip! Tijdens een boeiende show tonen 20 Koplopers inspirerende voorbeelden van toekomstbestendige innovaties. Mobiliteit, energie, inclusie, diversiteit, biodiversiteit, een etalage van lokale duurzame producten en slimme (afval)kringlopen flitsen voorbij. Het bruist van de energie tijdens dit schot voor de toekomst. Met een body energizer van Koploper Basic Fit en 'spoken word' van Gronings talent Myron Hamming verlies je de aandacht geen moment. Tijdens de finale maken we de Koploperwinnaars en ... Groningse Koploperprimeur voor de komende generaties bekend. Deze uitzending wil je niet missen!


Tijdens het Koploperproject toekomstbestendig ondernemen werken bedrijven en organisaties een jaar lang intensief aan verduurzaming. De Koplopers krijgen een grondige doorlichting, meten hun impact en pitchen de resultaten onderling. Daarnaast maken ze een praktisch MVO-actieplan. Tijdens unieke bedrijfsbezoeken delen ze duurzame innovaties en praktische tips. Tenslotte leren ze helder communiceren over duurzame doelen en ambities waar ze voor staan, naar de klanten, ketenpartners en op de werkvloer. Op dit online symposium presenteren de deelnemers van de Koplopergroepen Stad Groningen en Groningen Zuidoost hun resultaten.

 

Datum 8 april van 14.30 - 16.30 uur

Koplopersymposium


Schot voor de toekomst

'Scoren met impact'

 

Gastvrouw Jetta Post


Ze werd bekend als RTV Noord verslaggeefster. Dagvoorzitter Jetta Post interviewt in een wervelende en afwisselende talk-show de Koplopers. Je ontdekt de Koplopers aan de praattafel, live en op film. Op authentieke wijze vertellen ze wat het Koploperproject heeft opgeleverd. We zijn er trots op de duurzame kracht van onze stad te kunnen tonen. Plezier en humor is gegarandeerd met de leukste dagvoorzitter van Nederland!

FC Groningen host

In de speciaal ingerichte FC Groningen 'pop-up studio' kun je het groene graslaken bijna ruiken. Laat je verrassen door twintig Groninger Koplopers met een hart voor hun toekomstbestendige omgeving en kijk mee in de keukens van de volgende bedrijven:


Alfa Accountants, Albert Heijn Hoogkerk, Basic Fit, Baxbier, Brandmore, De Drie Gezusters, Donkergroen, Effektief Groep, FC Groningen, Harrier Accountancy en Bedrijfsadvies, Sushi restaurant Imono, Kwint hijswerken, Roossien Hoogwerktechniek, Leerbouwen werkleerbedrijf, Maripaan Groep (Jumbo Noord Nederland), MartiniZorg, Hotel Prinsenhof, Kinderdagopvang SKSG, Ten Stripes Marketing Bureau en Waterbedrijf Groningen.

Woordkunstenaar Myron Hamming


Groningens woordkunstenaar Myron Hamming brengt speciaal voor de Groningse editie van het Koploperproject een ode aan de generaties van de toekomst. Hamming draagt Groningen met 'spoken word' een warm hart toe. In 2020 maakte hij een video waar de liefde voor Groningen vanaf spatte. Binnenkort verschijnt zijn eerste poëziebundel. De stadsdichter van Groningen geeft workshops in het onderwijs, in jeugdinstellingen en in de verslavingszorg. Daar zet hij zich in voor laaggeletterdheid en leesvaardigheid onder jongeren.


Programma


14:30 Opening

wethouder Glimina Chakor

14:40 Eerste helft Talkshow

12 Koplopers


Pauze met Energizer


15:30 Tweede helft Talkshow

8 Koplopers

16:20 Optreden Myron Hamming

16:30 Schot voor de toekomstLivestream en aanmelden


Je kunt dit event volgen via een Livestream. Meld je aan via onze homepage. Dan ontvang je kort voor de start van het evenement de link naar de Livestream.Koploperproject Groningen

Het Koploperproject Groningen helpt mkb’ers en organisaties in de provincie Groningen duurzamer werken. De dynamiek die ontstaat tussen de gelijkgestemde partners werkt verrijkend.


Ook Koploper worden? Kijk op de website www.koploperproject-groningen.nl of neem telefonisch contact op: 06 37 23 63 37.

Buiten provincie Groningen: www.dzyzzion.nl/koploperproject


Het Koploperteam Groningen, Jaap de Vries, Reina Boels en Ada Kruiter


Comments


bottom of page