top of page

Inspirerend Koplopersymposium Het Hogeland

Op 13 oktober deelde de tweede groep Koplopers in de gemeente Het Hogeland hun ervaringen met een groter publiek in de huiselijke setting van 't Wieshoes in Warffum. In een boeiend gesprek met dagvoorzitter Jetta Post, lieten ze zien welke stappen ze al hebben gezet om te verduurzamen en welke ambities ze nog hebben. Allerlei oplossingen in de praktijk van recreatie, circulaire bouw en herontwerp, aardappelteelt, musea en ecologisch beheerd erfgoed en een slim fiets-verleaseplan kwamen aan de orde.


Maurice Beijk - Rentmeester2050 - nam ons in hoog tempo mee in allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, met prachtige oplossingen op het gebied van duurzaam bouwen, circulair ontwerpen, biomimicry en nog veel meer.


Op het eind van de middag was het tijd voor de uitreiking van de Koploperprijs. Deze wordt bij elk Koploperproject uitgereikt aan de Koploper die de communicatieopdracht het meest overtuigend heeft uitgevoerd. Namens de jury reikte wethouder Eltjo Dijkhuis de prijs uit aan Reitze ten Cate van Groepsaccomodatie De Energiek in Wehe-den Hoorn. Alle Koplopers ontvingen het Koplopercertificaat.


Onderstaande video-compilatie, gemaakt door Michael Steenbergen geeft een prachtige impressie van dit symposium.

Comments


bottom of page