top of page

Nieuw Koploperproject Hilversum van start


Vandaag werd op het prachtige raadhuis van Hilversum het startschot gegeven voor het tweede Koploperproject toekomstbestendig ondernemen in Hilversum. Eerder deed ook al een groep enthousiaste Hilversumse Koplopers mee.

Koplopers Hilversum voor het raadhuis

Op de startbijeenkomst ging wethouder Jan Kastje in op de duurzame ambities van de gemeente Hilversum en de belangrijke rol die ondernemers hierin hebben. Monique Morée van Good2Connect had aan de deelnemers gevraagd een voorwerp mee te nemen dat voor hen duurzaamheid symboliseert. Zo kwamen diverse voorwerpen voorbij, zoals schoenen van duurzaam materiaal, ledspotjes, doppers van gerecycled plastic, een potje gezonde grond, wijnflessen met dunner glas en gerecyclede etiketten, cellulose isolatievlokken en een tas van gerecyclede autobanden. Zo kwam de discussie over duurzaamheid alvast goed op gang.

Jaap de Vries van DZyzzion gaf hierna een introductie over toekomstbestendig ondernemen en de inhoud en opbouw van het Koploperproject. In overleg met de gemeente Hilversum is de focus gelegd op CO2-reductie en klimaatbestendig ondernemen. Daarnaast worden ook andere duurzaamheidsaspecten meegenomen, waarbij per bedrijf gekeken wordt wat de meest relevante onderwerpen zijn. Op basis van een uitgebreide nulmeting, gaan de deelnemers aan de slag met het maken van een praktische duurzaamheidsagenda en leren ze beter communiceren over duurzaam ondernemen.

Het Koploperproject in Hilversum wordt uitgevoerd door een partnership van Good2Connect en DZyzzion en wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Hilversum en de centrummanager. Het bijzondere van deze lichting Koplopers is dat het merendeel van hen centrumondernemer is. Centrummanager Kjeld Vosjan was dan ook bij deze kick-off aanwezig, net als zijn collega's van de gemeente Hilversum Oscar Jansen en Els Kruijt.

De deelnemers aan dit tweede Koploperproject in Hilversum zijn:

49 weergaven0 opmerkingen
bottom of page