top of page

Startbijeenkomst Koplopers Assen


Tijdens een inspirerende startbijeenkomst in de raadzaal van de gemeente Assen hebben tien bedrijven vanochtend de deelnemersverklaring van het Koploperproject getekend. In de komende maanden gaan deze bedrijven samen praktisch aan de slag met toekomstbestendig ondernemen.

Deelnemers Koploperproject Assen

Auke Tel van Complies, Reinder Schortinghuis van Animo, Hans Rozenveld van Rozenveld Hoveniers, Jan Ningo Dijck van UNP accountants adviseurs, Leon den Hertog van Klok Schilderwerken, René Kuipers van Kumoweld, Luuk Duursma van Sympany Assen, William Moorlag van Alescon, Edwin Flokstra van HTO Aannemingsbedrijf en Elly van der Woude en Rik Schoemaker van Interzorg zijn de deelnemers aan het project. Onder leiding van Jaap de Vries van DZyzzion en Margo Verhagen van Natuur- en Milieufederatie Drenthe wordt van elk bedrijf een integraal duurzaamheidsprofiel gemaakt en worden de milieuprestaties gemeten. Met die input maken de deelnemers een praktisch actieplan en ze gaan aan de slag met MVO-communicatie. Er is veel ruimte voor uitwisseling tussen de deelnemers, die met dit project koploper worden in duurzaam ondernemerschap. Het project duurt een jaar en de resultaten zullen in 2018 tijdens een MVO-conferentie door de bedrijven gepresenteerd worden.

Ondertekening van de deelnemersverklaring. Foto: Jenny Bisschop

Het Koploperproject in Assen is een initiatief van stichting AssenvoorAssen, Natuur en Milieufederatie Drenthe, Rabobank Assen en Noord-Drenthe en DZyzzion, partners in de MVO-Alliantie Noord Nederland. Zij treden hiermee in de voetsporen van de provincies Friesland en Groningen, waar het project al met succes is uitgerold. Sinds begin 2010 hebben al meer dan 300 bedrijven en organisaties meegedaan aan een van de inmiddels meer dan 30 Koploperprojecten.

Het Koploperproject in Assen wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en de gemeente Assen.

Het is de bedoeling dat begin volgend jaar nog twee groepen koplopers van start gaan. Geïnteresseerde bedrijven uit Assen en omgeving kunnen zich hiervoor aanmelden bij Myrthe Strijker van AssenvoorAssen via: 06-83229731 of info@mvoalliantie.nl. Klik hier voor meer informatie.

Zie hier het nieuwsbericht op de website van Assen voor Assen, met meer foto's.

111 weergaven0 opmerkingen
bottom of page