top of page

Koploper nieuwsbrief december 2016

nieuwsbrief december 2016

Prachtig koplopersymposium in Zuidhorn: Zuidhorn blaakt van toekomstgericht ondernemerschap

Op 17 november werd het Koploperproject duurzaam ondernemen in Zuidhorn afgesloten met een prachtig Koplopersymposium in Hotel Restaurant Aduard. De ruim 130 aanwezigen konden genieten van een gevarieerd en inspirerend programma. Dagvoorzitter Han Paul van Westing kwam geheel in stijl de zaal in fietsen. Wethouders Henk Bakker en Fred Stol openden de bijeenkomst door op een blenderbike op het podium fruitsapjes te persen. Ada, Reina en Jaap van het Koploperteam Groningen vertelden kort wat het Koploperproject inhoudt en hoe het in Zuidhorn is van start gegaan. Vervolgens wat het de beurt aan duurzaam ondernemer Ruud Koornstra die de zaal afwisselend muisstil kreeg met zijn indringende boodschap of juist tot schaterlachen bracht met pikante anekdotes. Zijn boodschap was optimistisch: problemen als klimaatverandering ontwikkelen zich exponentieel, maar de oplossingen ook. We moeten ze alleen wel aanpakken! Doelen stellen voor 2050 is veel te ver weg. Het gaat allemaal veel sneller. Innovatieve ondernemers zijn daarvoor heel belangrijk. Nog een paar uitspraken om over na te denken:

* Mieren zijn vrij dom, maar als soort een vrij slim systeem. Bij mensen is dat net andersom. * 75% van de innovaties in de wereld komt uit NL of heeft er een link mee. We zijn alleen slecht in implementatie. * Innovatie komt niet van de grote bedrijven, maar van het schorriemorrie in schuurtjes: wij dus!

#‎duurzaam‬ #mvo #voedsel #voedselketens

bottom of page