top of page

Koploperproject Zuidhorn van start


Nadat we in december een prachtig Koploperproject in Oost-Groningen hebben afgerond, is vandaag het tweede Koploperproject in de provincie Groningen gestart en wel in de gemeente Zuidhorn. Deze gemeente is erg actief op het gebied van duurzaamheid en wil bedrijven ook stimuleren om praktisch werk te maken van duurzaam ondernemen.

Het project wordt vanuit de gemeente getrokken door Leon Teeuw, bevlogen beleidsmedewerker duurzaamheid. Daarnaast is de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, in de persoon van Wobbe Reindersma, actief bij het project betrokken. Hij gaat de Koplopers in verbinding brengen met andere relevante partijen, zoals onderwijsinstellingen.

Wethouders Henk Bakker en Fred Stol benadrukten het belang van het Koploperproject voor de beleidsdoelen van de gemeente. De heer Bakker vertelde ook dat de gemeente Zuidhorn sinds twee jaar de DuOn-Scan en de Milieubarometer gebruikt om de prestaties op het gebied van duurzaamheid structureel bij te houden en te verbeteren. De ervaringen hiermee zijn zeer positief. Deze beide tools worden in het Koploperproject ook gebruikt om de deelnemers grondig door te lichten.

Wethouder Henk Bakker aan het woord

Jaap de Vries van DZyzzion, Ada Kruiter van CirculairActief en Reina Boels van ReinAdvies vormen het Koploperteam dat in Groningen de Koploperprojecten uitvoert en zowel de bedrijven begeleidt als de gemeente ondersteunt. Zij gaven een introductie over de inhoud van het project en de activiteiten die hierover binnen de provincie worden georganiseerd, zoals de speciale website van het Koploperproject Groningen.

De deelnemers vulden als 'teaser' alvast een quickscan in, een verkorte versie van de uitgebeide DuOn-Scan die bij hen later zal worden afgenomen. Daaruit bleek dat de meeste bedrijven al goed op weg zijn met duurzaam ondernemen / MVO. Aan het einde van het project zullen ze nogmaals dezelfde quickscan invullen en gaan kijken hoeveel ze vooruit zijn gegaan.

Aan het einde van de middag ondertekenden alle 9 deelnemers de deelnemersovereenkomst en gingen ze met elkaar op de foto in het gemeentehuis van Zuidhorn.

De nieuwe Koplopergroep in Zuidhorn

De deelnemers aan dit nieuwe Koploperproject zijn:

  • Top Milieu Service uit Noordhorn

  • Hoekstra Bouw uit Noordhorn

  • Stukadoors- en afbouwbedrijf Elting uit Aduard

  • Attent Oldehove uit Oldehove

  • Mechielsen Oldehove uit Oldehove

  • Aannemer Wiersma Aduard uit Aduard

  • Koopman Logistic Group uit Noordhorn

  • Fruitboerderij Oudebosch uit Niehove

  • Hummel Tuintotaal uit Noordhorn

34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page