top of page

Koploperproject

West-Fryslân 2024-2025

Koploperproject logo

Projectinformatie

Algemeen

Op deze website vind je veel informatie over het Koploperproject. In de FAQ vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kan je onze compacte flyer downloaden. Hieronder vind je de specifieke informatie over het project van jouw keuze.

Voor wie?

(MKB) bedrijven en lokale organisaties als scholen, zorginstellingen en woningcorporaties in de regio West-Fryslân*, die willen werken aan de toekomstbestendigheid van hun organisatie.


* gemeenten Harlingen, Waadhoeke, Leeuwarden en Súdwest Fryslân. Wil je ook meedoen, maar zit jouw bedrijf niet in deze regio, laat het dan even weten. Als er voor de start nog plek is, kan je waarschijnlijk alsnog wel meedoen.

Wat levert het op?

  • Een integraal duurzaamheidsprofiel (nulmeting) van jouw bedrijf, met een schat aan concrete aanbevelingen

  • Je milieuprestaties en CO2-footprint in beeld en veel handige tips en tools

  • Een praktisch actieplan (duurzaamheidsagenda)

  • Een sterk verhaal naar je klanten en andere stakeholders toe

  • Een Koplopercertificaat, waarmee je kunt laten zien dat je serieus werkt aan verduurzaming

  • Gemakkelijker voldoen aan eisen van overheid, klanten, certificeringen en rapportages, zoals de CSRD

  • Efficiënte aanpak bespaart je veel uitzoekwerk en dus tijd en geld

  • Vergroting van je zakelijke netwerk

  • Positieve publiciteit

Organisatie en uitvoering

Dit Koploperproject wordt uitgevoerd in samenwerking met de vier gemeenten, Parkmanagement De Zwette en Rabobank Friesland. De coördinatie en de inhoudelijke begeleiding van de deelnemers is in handen van het Koploperteam Friesland, bestaande uit:

Planning

De kickoff is gepland op dinsdag 15 oktober van 08:00 tot 10:30 uur, in combinatie met een inspirerend ondernemersontbijt. De locatie wordt nog vastgesteld. Tijdens de kickoff wordt ook de planning van de andere bijeenkomsten vastgesteld.

Inspiratiesessie

Er zijn twee inspiratiesessies gehouden, waarna verschillende bedrijven zich hebben aangemeld als deelnemer. Er zijn nog een paar plekken vrij. Heb je na het bekijken van de website toch nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen €4.000 excl. btw. In principe zijn alle kosten inbegrepen, maar deelnemers kunnen indien gewenst kiezen voor aanvullend advies, tegen meerkosten.


Wel betaal je zelf de startlicentie voor de Milieubarometer (kortingsprijs €170 ex btw, normaal €249 *). De jaarlijkse verlenging van het Milieubarometer-abonnement, kost €88,- per jaar per vestiging. Eventuele extra barometers (voor extra vestigingen) kosten €88,- per extra barometer). Na de start van het project ontvang je instructies voor het aanmaken van het abonnement.

Subsidie

Deelnemers uit de gemeente Leeuwarden kunnen een subsidie ontvangen van €750 uit het inflatiepakket van de gemeente.


Deelnemers uit de gemeente Waadhoeke kunnen een gratis startlicentie krijgen voor de Milieubarometer.


We onderzoeken nog opties voor aanvullende subsidies.

Terugbetaling

Mocht een deelnemer na aanmelding besluit te stoppen met het project - wat vrijwel nooit voorkomt - voordat de interviews van de nulmeting (interviews) zijn uitgevoerd, wordt 25% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Als een deelnemer daarna nog besluit om af te haken – onafhankelijk van de reden – dan vindt geen teruggave van de deelnamekosten plaats. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het afmelden en terugstorten van eventueel ontvangen subsidie.

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust even contact op met:

Jaap de Vries

mail: info@DZyzzion.nl

telefoon: 0655 83 72 73

bottom of page