top of page
Lemke Statema
Adviseur regio Friesland

Email:

Telefoon:

Website:

0624 749556

LinkedIn logo

Ik ben Lemke Statema van Natuurfaam en ik zet mij graag in voor een duurzaam (bedrijfs)leven. Sinds 7 jaar ben ik zelfstandig ondernemer. Als projectleider werk ik aan allerlei groene en duurzame projecten.
Ik vind het belangrijk om goed om te gaan met mijn omgeving én zo weinig mogelijk impact te maken op de aarde.

Het is leuk en leerzaam om als bedrijf te ontdekken hoe het anders kan en waar je de meeste winst kan behalen op het gebied van klimaat en CO2-reductie. Hierin denk ik graag mee met de ondernemers tijdens een koploperproject. De kracht van het project zit hem ook in de uitwisseling tussen de verschillende ondernemers.

Ik zet mij ook graag in voor een groene omgeving. In met name de steden krijgen we te maken met hittestress en wateroverlast. Door te kiezen voor een groene inrichting rondom een bedrijf hoef je minder te koelen, maar het levert ook financieel wat op doordat klanten graag een groene omgeving bezoeken en zich prettiger voelen op een groen terrein. Ook houd ik me graag bezig met voeding. Ondernemers kunnen ook met voeding aan de slag door bijvoorbeeld lokaal, biologisch of vegetarisch in te kopen.

Tijdens mij studie in Zweden heb ik veel mooie voorbeelden gezien als het gaat om duurzaam ondernemen. Graag begeleid ik de ondernemers in Friesland naar een klimaatneutrale en toekomstbestendige vorm van ondernemen.

bottom of page