Vandaag hadden we een topbijeenkomst in het prachtige circulaire pand van RPP Kunststofoplossingen in Nieuwleusen. Bij deze gelegenheid werd ook WMKB (Waardenvol MKB) gelanceerd, een nieuw onderdeel van participatiemaatschappij Wadinko, waarmee we samen binnenkort ook in Overijssel starten met een reeks Koploperprojecten.
De bijeenkomst werd georganiseerd door Wadinko om de bedrijven waarin ze participeert te informeren omtrent ontwikkelingen rond duurzaam en toekomstbestendig ondernemen. Jaap de Vries van DZyzzion en founder van het Koploperproject gaf hierover een pakkende presentatie en kondigde aan dat bedrijven uit Overijssel die hiermee praktisch aan de slag willen, zich nu kunnen inschrijven voor een volgend Koploperproject. Dit wordt ook nog eens financieel ondersteund door de provincie Overijssel. Een prachtige kans dus!
Deze Koplopers zullen begeleid worden door Esther Jansen van WMKB, Harry Mengers (zelfstandig adviseur) en Jaap de Vries. Dim Jan de Visser, deelnemer aan het Koploperproject Noordoostpolder vertelde over hoe het Koploperproject zijn bedrijf Tolsma Grisnich heeft geholpen om duurzaam ondernemen op een gestructureerde manier aan te pakken.
Na een korte pauze ging Bas Roelofs van Sustar en Circo-trainer dieper in op circulair ondernemen en nodigde bedrijven uit om deel te nemen aan een Circo Track, waarmee ze concreet aan de slag gaan met het circulair ontwerpen van een product, dienst of businessmodel. Beide trajecten worden aangeboden door Wadinko en vullen elkaar mooi aan.
Daarna was het de beurt aan Esther Jansen en directeur René Wolfkamp van Wadinko om WMKB officieel te lanceren door een animatie van logo te presenteren. WMKB is een moderne netwerkorganisatie die MKB-ondernemers in Overijssel, Noordelijk Flevoland en Zuidwest Drenthe faciliteert bij het aanjagen en het stap voor stap uitrollen van duurzame en toekomstbestendige bedrijfsvoeringen en -initiatieven en gaat hierbij nauw samenwerken met DZyzzion. Naast deelname aan de Koploperprojecten kunnen bedrijven ook op individuele basis gebruik maken van de DuOn-Scan van DZyzzion.
De middag werd afgesloten met een boeiende rondleiding door het pand van RPP door directeur Emmelien Regeling. Het pand is vrijwel volledig circulair gebouwd met onderdelen uit andere gebouwen en is energieneutraal door het gebruik van restwarmte uit de productie en opslag in de naastgelegen vijvers. Ook zijn (uiteraard) allerlei innovatieve circulaire kunststofoplossingen toegepast, waaronder een cementloze bedrijfsvloer, wanden en gevelplaten. Het heeft vader en dochter Regeling veel inspanning en hoofdbrekens gekost, maar ze kunnen trots zijn op dit prachtige resultaat, waarbij duurzaam en circulair ondernemen het uitgangspunt was.
Meer informatie over het Koploperproject vind je op deze website. Bedrijven uit Overijssel die zich alvast willen aanmelden voor de eerstvolgende groep vinden op deze pagina alle benodigde informatie en het registratieformulier.
Comments