top of page

Uitgelicht 💡: Luimes AV

Karin Pals is coördinator van het Koploperproject in Flevoland en hield interviews met de deelnemers van het project dat nu in volle gang is. Om de diversiteit aan deelnemers te laten zien, stellen we de komende dagen steeds een van hen aan je voor. Vandaag de beurt aan Ronald Luimes van Luimes AV, specialist op het gebied van audiovisuele verhuur en installatie.Ronald Luimes. Foto: Pim van der Maden
Ronald Luimes. Foto: Pim van der Maden

Wie is Ronald Luimes?


Ronald Luimes is geboren en getogen in de Noordoostpolder waar zijn opa als pionier is gestart en zich als agrariër vanuit de achterhoek vestigde in ons gebied.


Dit verleden en het arbeidsethos in de polder maken hem trots op ons gebied.

Op de basisschool had Ronald al liefde voor techniek en later de audiovisuele techniek. Hij ging al vroeg op pad om opdrachten uit te voeren, waaruit vanaf 2005 Luimes AV werd geboren. Ronald woont samen met Karen en hun 4 tieners in Emmeloord.


Wat heb je persoonlijk met duurzaamheid?  


“De ‘menskant’ van mijn bedrijf vind ik belangrijk; ik ben een gepassioneerde ondernemer en ga duurzaam en sociaal om met mijn medewerkers. De duurzame kant van mijn bedrijfsvoering vind ik ook belangrijk, maar Nederland loopt in de voorhoede vind ik en we moeten hierin niet doorslaan. Ook richting de overheid ben ik van mening dat wet- en regelgeving nodig is, maar wel in het juiste tempo en in balans, zodat het haalbaar is voor ondernemers”.


Wat is de missie van Luimes AV?


“Luimes AV streeft ernaar om hoogwaardige audiovisuele oplossingen te leveren die de ervaring van onze klanten verrijken. We zijn toegewijd aan het leveren van innovatieve technologieën en uitstekende service, waardoor we een betrouwbare partner zijn voor al hun audiovisuele behoeften. Door onze passie voor kwaliteit, creativiteit en klanttevredenheid streven we ernaar om langdurige relaties op te bouwen en de standaard te zetten in de audiovisuele sector. Onze inzet voor duurzaamheid en continue verbetering drijft ons om bij te dragen aan een betere toekomst voor zowel onze klanten als onze planeet”.


Met deze missie wil Luimes AV een hoogwaardige partner blijven met innovatieve kernwaarden, omdat de markt vraagt om de nieuwste ontwikkelingen.


Wat doen jullie aan duurzaamheid?


“In de basis werken we al jaren met digitale systemen waardoor we weinig papier gebruiken. We zijn recent begonnen met rijden in elektrische auto’s. Bij investeringen kijken we naar multifunctionele inzetbaarheid en de levensduur van materialen, dit verlengen we door dit duurzaam te vervoeren in degelijke flightcases die de producten beschermen. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk lokaal in te kopen. Verder oriënteren we ons op een nieuwe locatie waarbij we goed kijken naar de duurzaamheid van het gebouw”.


Waarom doen jullie mee aan het Koploperproject?


“Wij zijn gevraagd om mee te doen en dan ga je nadenken. Ik heb een paar Koplopers van vorig jaar gevraagd naar hun ervaringen, want strategisch is het ook interessant om mee te doen. Overheden, het hogere segment in het bedrijfsleven en natuur gerelateerde evenementen vragen als eerste naar onze duurzame missie”.


Heb je nagedacht over hoe jullie de Koploperprijs kunnen winnen?


“Nee, daar heb ik nog niet echt over nagedacht. Winnen is natuurlijk fantastisch, maar is niet het eerste doel van deelname”.

Comments


bottom of page