top of page

Uitgelicht💡: Elise Vonk, Koploperteam

In de rubriek Uitgelicht laten we de komende tijd regelmatig een Koploper, partner of lid van ons Koploperteam aan het woord. Wie zijn ze, wat beweegt ze en wat hebben ze met het Koploperproject?


We beginnen met een nieuwe loot aan de stam van het Koploperteam: Elise Vonk, coördinator en adviseur in de regio Gelderland. Ook trekt zij samen op met Monique Morée om in Zuid-Nederland het Koploperproject meer bekendheid te geven. Veel leesplezier!


Wie is Elise Vonk?


Naast duurzaam ondernemer, technisch bedrijfskundige en MVO-communicatie expert, ben ik moeder van twee prachtige zonen en vrouw van Frank. We wonen in Dreumel, een groen en sociaal dorp. Het woord ‘vooruitgang’ past bij mij. Afkomstig uit een ondernemersfamilie, beschik ik over een sterke intuïtie voor kansen en ben ik goed in het enthousiasmeren van mensen. Verder bruis ik altijd van ideeën en ben ik heel erg van het DOEN!


Elise bij een workshop voor ondernemers over CO2-footprint
Elise bij een workshop voor ondernemers over CO2-footprint

Wat heb je met duurzaam ondernemen?


Enerverende ervaringen in het buitenland, maar ook het doorstaan van een ernstige ziekte hebben me gevormd. Dat is de reden dat ik me inzet voor een betere wereld. Sinds 2004 ben ik al bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dat was in een tijd dat het nog vrij onbekend was. Vanaf 2010 heb ik mijn eigen bedrijf Vonk, sprankelend MVO en help ik bedrijven – groot of klein, lokaal of internationaal, in allerlei sectoren - bij de implementatie, communicatie en rapportage rondom duurzaamheid.


Uitleg over aanpak CO2-reductie in dezelfde workshop
Uitleg over aanpak CO2-reductie in dezelfde workshop

Wat is je persoonlijke missie?


Samen – met zoveel mogelijk mensen en bedrijven - maatschappelijke uitdagingen omzetten in toekomst­bestendig ondernemer­schap, vernieuwing en duurzame oplossingen. Om zoveel mogelijk ondernemers handvatten te geven voor hun duurzame ontwikkeling, heb ik samen met anderen het boek Impactvol ondernemen in de praktijk gepubliceerd en ben ik initiatiefnemer van de podcast Elise in MVO-land voor en door ondernemers met duurzame ambities.


Cover van het boek Impactvol Ondernemen in de praktijk
Cover van het boek Impactvol Ondernemen in de praktijk
Cover van de podcast Elise in MVO-land
Cover van de podcast Elise in MVO-land

Wat inspireert je aan het Koploperproject?


De uitwisseling, de ideeën en de energie die ontstaan als je ondernemers samenbrengt. Het Koploperproject is daar heel sterk in. Daar raak ik geïnspireerd en gemotiveerd van


Wat doe je zelf aan duurzaamheid?


Ik probeer op allerlei vlakken zelf het goede voorbeeld te geven. Zo hebben we 30 zonnepanelen, rijd ik elektrisch, koop zoveel mogelijk duurzaam in en eet ik geen vlees en vis. Op mijn website vind je nog meer acties en ook wat mijn intenties nog zijn. En natuurlijk proberen we onze jongens bewust op te voeden!
Comments


bottom of page