top of page

Uitgelicht 💡: CCF-nl Groene Stroom

Karin Pals is coördinator van het Koploperproject in Flevoland en hield interviews met de deelnemers van het project dat nu in volle gang is. Om de diversiteit aan deelnemers te laten zien, stellen we de komende dagen steeds een van hen aan je voor. Vandaag komt Frans Keur van CCF-nl Groene Stroom aan bod.Frans Keur van CCF-nl Groene Stroom. Foto: Pim van der Maden
Frans Keur van CCF-nl Groene Stroom. Foto: Pim van der Maden

Wie is Frans Keur?


Frans Keur is vanaf 1981 werkzaam in de installatietechniek met als specialisatie energiebesparende maatregelen. Al zijn producten en maatregelen zijn er op gericht om energie te besparen of terug te winnen… circulair. Frans woont in Ens en heeft als hobby racefietsen. Hij doet voor de 11e keer mee aan een goede doelen fietstocht voor onderzoek en behandeling van kinderkanker. Deze sponsortochten worden georganiseerd voor en door de installatiebranche, waarbij grote bergen in Europa worden bedwongen. Daarnaast speelt hij online een spel, TPF2, waarbij ook efficiëntie en duurzaamheid een grote rol speelt.

Wat heb je persoonlijk met duurzaamheid?


“Er wordt gezegd dat ik ‘energiebesparing in mijn bloed heb zitten’. Vaak werd gezegd dat ik 7 jaar voorliep op ontwikkelingen. Door de komst van het internet gaan ontwikkelingen sneller en raakt kennis vlug achterhaald. Ik zeg dit niet vanwege mijn leeftijd, maar ik merk dat de huidige generatie teveel moet aanstaan om bij te blijven bij alle over elkaar heen buitelende ontwikkelingen; met gevaar voor een burn-out."


Wat is de missie van CCF-nl Groene Stroom?


“Mensen bewust maken van de mogelijkheden om bewuster en duurzamer te leven”. CCF-nl Groene Stroom levert batterijsystemen voor energieopslag, zowel nieuwe accu's, als circulaire accu's die gemaakt zijn van gerecyclede auto-accu's. Hiervoor heeft hij een groot netwerk, waarbij hij ook contacten heeft met bedrijven die zich richten op grootschalige opslag van elektriciteit, bijvoorbeeld via een energiehub. Een ander bedrijf van Frans is Imsorb, dat waterabsorptiegranulaat levert, een poeder voor de installatiebranche, waarmee snel een soort dam gemaakt kan worden, waardoor dakrenovaties makkelijker en dus duurzamer worden uitgevoerd. Op dit moment is er zelfs interesse voor zijn poeder bij bouwmarkten, waarbij hij zijn product dichter bij de consument kan brengen.


Wat doe je aan duurzaamheid?


"Ik heb een bedrijfspand op industrieterrein De Munt waar de potten voor het absorptiegranulaat met tweedehands machines worden gevuld. Hier wordt het kantoor niet verwarmd. Maar de belangrijkste bijdrage aan duurzaamheid zijn de accu's, waarmee ik probeer bij te dragen aan de energietransitie."


Waarom doe je mee aan het Koploperproject?


“Omdat ik gevraagd ben en graag andere bedrijven wil helpen bij het zetten van duurzame stappen”. Frans kan met zijn expertise de inzet van accu’s begeleiden, zodat niet iedereen ‘het wiel hoeft uit te vinden'. Hij hoopt dat ondernemers hiervoor open staan en er een klimaat ontstaat van samenwerking op industrieterrein De Munt en de rest van de Noordoostpolder.


Heb je nagedacht over hoe je de Koploperprijs kunt winnen?


Dit houdt Frans niet echt bezig. Wel uitdagend vindt hij het om de communicatie over zijn producten te verbeteren via de communicatieopdracht in dit project.


Comments


bottom of page