top of page

Derde workshop Koploperproject Overijssel: Action! 🚀

Na een succesvolle data-verzamelronde en Milieubarometer-analyse in de vorige workshop, zijn de Koplopers in Overijssel de uitdaging aangegaan om concrete acties te definiëren en deze te delen met elkaar. Er ontstond een levendige uitwisseling van ideeën en betrokkenheid.Een aantal leerpunten die we graag met jou willen delen:


1️⃣ Duurzaamheid is een onontkoombare koers voor elk bedrijf. Intenties volstaan niet meer; concrete acties zijn vereist.

2️⃣ Intern draagvlak en betrokkenheid zijn cruciaal. Onconventionele benaderingen kunnen heel effectief zijn, maar hiervoor moet je creatief nadenken.

3️⃣ Bewustwording voorbeeld: bedrijfsafval analyseren door de container om te kieperen en te kijken wat er nog niet weggegooid hoeft en anders gebruikt kan worden.

4️⃣ Integraliteit op het juiste niveau behouden, waarbij alle acties elkaar versterken en niet tegenwerken.

5️⃣ Het balanceren van korte- en langetermijndoelen is essentieel, met oog voor economisch belang en duurzaamheid.

6️⃣ Het betrekken en begrijpen van stakeholders is van groot belang voor het succes van duurzame initiatieven.

🔧 Handige tools zoals energiemonitoring-apps en een gratis levenscyclusanalyses kunnen inzicht bieden.


Al met al: laat de complexiteit niet overheersen; ga terug naar de basis en houd het eenvoudig, gericht op je bedrijfsmissie.


🗓️ De Koplopers zullen de komende maand werken aan een communicatieopdracht, beoordeeld door een deskundige jury. Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het DORZ-event in Zwolle.


🌿 Wil je deelnemen aan de volgende groep Koplopers in Overijssel? Er zijn nog een paar plekken vrij. Meld je aan en bereid je voor op de startbijeenkomst op 1 november 2023. Zit jouw bedrijf in een andere provincie, ook daar starten we binnenkort nieuwe groepen Koplopers.


Lees ook dit wat langere artikel op Kijk Op Oost-Nederland.

댓글


bottom of page