top of page

Koploperprijs geplant bij UMCG Ambulancezorg


Op 11 februari werd in de tuin van UMCG Ambulancezorg in Tynaarlo een bijzonder boompje geplant: een Drentse Bellefleur. Dit is een boompje van een oud inheems ras, geleverd door biologische kwekerij "de Baggelhof" uit Terheijl. Maar het is ook bijzonder omdat het de Koploperprijs is die op 14 juni vorig jaar is gewonnen door UMCG Ambulancezorg.

Op de foto: Hester Hemmes van UMCG Ambulancezorg en Lubbert Dijk van de Baggelhof

Deze prijs wordt uitgereikt aan een van de deelnemers aan een Koploperproject duurzaam ondernemen, die de meest overtuigende communicatieopdracht inlevert. Dit wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury. De afgelopen jaren is het traditie geworden om een appelboompje als prijs uit te reiken. Net zoals duurzaam ondernemen een continu groeiproces is, geldt dat ook voor dit boompje. Bovendien dragen we hiermee bij aan het behoud van oude inheemse fruitrassen en de biodiversiteit.

De prijswinnaar was zo enthousiast over de prijs, dat Lubbert Dijk van De Baggelhof nog 10 extra fruitbomen in de tuin mocht planten. Zo ontstaat een prachtige boomgaard, waar de medewerkers en omwonenden nog lang van kunnen genieten!

Waarom UMCG Ambulancezorg deze prijs gewonnen heeft, lees je in dit nieuwsitem. Sinds hun deelname aan het Koploperproject heeft UMCG Ambulancezorg al veel nieuwe duurzame stappen gezet. Zo zijn meerdere elektrische dienstwagens in gebruik genomen en is op het hoofdkantoor in Tynaarlo een laadplein voor elektrische voertuigen gekomen. Uiterlijk in 2025 wil UMCG Ambulancezorg energieneutraal zijn.

86 weergaven0 opmerkingen
bottom of page