top of page

Koploper Wold&Waard neemt de Koploperprijs in ontvangst

Op 18 april vierde Wold & Waard dat ze de 1e prijs van het ‘Koploperproject Westerkwartier 2018’ hadden gewonnen. De prijs werd uitgereikt namens de Westerkwartiergemeenten door Karin Dekker, wethouder gemeente Leek. Janneke Klijn, directeur-bestuurder van Wold & Waard, nam de prijs in ontvangst en heeft deze vervolgens aan Lieuwe de Boer, Hoofd Zienn opvang & ondersteuning in Leek, geschonken.


Janneke Klijn overhandigt de Groninger Kroon appelboom aan Lieuwe de Boer
Janneke Klijn overhandigt de Groninger Kroon appelboom aan Lieuwe de Boer

Winnaar Wold & Waard

Wold & Waard won de eerste prijs, een Groninger Kroon appelboom, om de gestructureerde wijze waarop zij vorm geeft aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zij doet dit in de volle breedte; energetische verbetering van woningen, het betrekken van huurders en medewerkers bij beleid en ook zorgen voor inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Het Koploperproject

Het doel van het project is om aan de hand van concrete voorbeelden te laten zien dat duurzaam ondernemen werkt. Het wordt georganiseerd door Koploperproject Groningen, Gebiedscoöperatie Westerkwartier en gemeente Grootegast, gemeente Leek, gemeente Marum en gemeente Zuidhorn. Het project ging in juli vorig jaar van start.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Deelnemende bedrijven werden tijdens het project uitgebreid doorgelicht op duurzaamheid. Ze kregen een Duurzaamheidsprofiel en met de Milieubarometer werden de milieuprestaties, zoals de CO2-emissies, in kaart gebracht. De deelnemende organisaties gingen meteen aan de slag met nieuwe kansen en verbetermogelijkheden op het gebied van ‘duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’.

Het symposium

De deelnemers wisselden het afgelopen jaar ervaringen uit. De resultaten werden getoond op het Koplopersymposium op 22 maart. De prijs was voor de beste en meest originele inzending op een gekregen communicatieopdracht. Inzendingen zijn beoordeeld door een vakjury.

Deelnemers koploperproject 2018

De volgende 10 organisaties deden mee met dit project: Hotel Restaurant Aduard in Aduard, Buss Ontwerp & Inrichting in Aduard, Vredewold Wonen & Zorg in Leek, Loonbedrijf Stuut in Leek, Woningcorporatie Wold & Waard in Leek, Kindcentrum De Jonge Wereld in Leek, Clondalkin Flexibele Verpakkingen in Grootegast, Wiebe Oldenburger Autoschade in Nuis, Gebiedscooperatie Westerkwartier in Noordhorn en de gemeente Westerkwartier.

Zie ook het bericht op de website van Wold en Waard.

bottom of page