top of page

Koploperproject

Noordoostpolder 2024-2025

Koploperproject logo

Projectinformatie

Algemeen

Op deze website vind je veel informatie over het Koploperproject. In de FAQ vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kan je onze compacte flyer downloaden. Hieronder vind je de specifieke informatie over het project van jouw keuze.

Voor wie?

(MKB) bedrijven en andere organisaties in de Noordoostpolder, die willen werken aan de toekomstbestendigheid van hun organisatie.

Wat levert het op?

  • Een integraal duurzaamheidsprofiel (nulmeting) van jouw bedrijf, met een schat aan concrete aanbevelingen

  • Je milieuprestaties en CO2-footprint in beeld en veel handige tips en tools

  • Een praktisch actieplan (duurzaamheidsagenda)

  • Een sterk verhaal naar je klanten en andere stakeholders toe

  • Gemakkelijker voldoen aan eisen van overheid, klanten, certificeringen en rapportages, zoals de CSRD

  • Efficiënte aanpak bespaart je veel uitzoekwerk en dus tijd en geld

  • Vergroting van je zakelijke netwerk

  • Positieve publiciteit

Organisatie en uitvoering

Het Koploperproject in Noordoostpolder wordt uitgevoerd in samenwerking met gemeente Noordoostpolder en Horizon Flevoland. De coördinatie en de inhoudelijke begeleiding van de deelnemers is in handen van het Koploperteam Flevoland, bestaande uit:

Planning

Het is de bedoeling dat het project in het najaar van 2024 van start gaat. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, plannen we een datum voor de kickoff.

Inspiratiesessie

Mogelijk organiseren we nog een inspiratiesessie voor geïnteresseerde bedrijven. Ben je daarin geïnteresseerd? Stuur dan even een mailtje aan Karin Pals (info@awzw.nl).

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen €4.000 excl. btw. Maar met een voucher van Horizon betaal je slechts de helft. Zie verderop.


Daarnaast betaal je zelf de startlicentie voor de Milieubarometer (kortingsprijs €170 ex btw, normaal €249). De jaarlijkse verlenging van het Milieubarometer-abonnement, kost €88,- per jaar per vestiging. Eventuele extra barometers (voor extra vestigingen) kosten €88,- per extra barometer). Na de start van het project ontvang je instructies voor het aanmaken van het abonnement.

Subsidie

MKB-bedrijven kunnen (onder voorwaarden) gebruik maken van een CE-voucher ter waarde van 50% van de deelnamekosten uit het programma Horizon Flevoland. Instructies voor de aanvraag hiervan worden voor aanvang van het project verstrekt.

Terugbetaling

Mocht een deelnemer na aanmelding besluit te stoppen met het project - wat vrijwel nooit voorkomt - voordat de interviews van de nulmeting (interviews) zijn uitgevoerd, wordt 25% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Als een deelnemer daarna nog besluit om af te haken – onafhankelijk van de reden – dan vindt geen teruggave van de deelnamekosten plaats. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het afmelden en terugstorten van eventueel ontvangen subsidie.

bottom of page