top of page

Koploperproject

Overijssel 2024

Koploperproject logo

Projectinformatie

Algemeen

Op deze website vind je veel informatie over het Koploperproject. In de FAQ vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kan je onze compacte flyer downloaden. Hieronder vind je de specifieke informatie over het project van jouw keuze. Weet je genoeg? Meld je dan aan met de knop 'Nu registreren'.

Voor wie?

(MKB) bedrijven in de provincie Overijssel, met voorrang voor bedrijven in de maakindustrie.

Wat levert het op?

  • Een integraal duurzaamheidsprofiel (nulmeting) van jouw bedrijf, met een schat aan concrete aanbevelingen

  • Je milieuprestaties en CO2-footprint in beeld en veel handige tips en tools

  • Een praktische duurzaamheidsagenda (actieplan)

  • Een sterk verhaal naar je klanten en andere stakeholders toe

  • Gemakkelijker voldoen aan eisen van overheid, klanten, certificeringen en rapportages, zoals de CSRD

  • Bespaart je veel uitzoekwerk en dus tijd en geld

  • Deelname aan een exclusief alumni-netwerk van Koplopers voor Koplopers

  • Positieve publiciteit

  • En meer …

Organisatie en uitvoering

Het Koploperproject in Overijssel wordt uitgevoerd in samenwerking met Wmkb (onderdeel van Wadinko). De coördinatie en de inhoudelijke begeleiding van de deelnemers is in handen van het Koploperteam Overijssel, bestaande uit:

Planning

Zodra er voldoende deelnemers zijn plannen we een datum voor de kickoff. Het is de bedoeling dat we in het voorjaar van 2024 van start gaan. Tijdens de kickoff wordt ook de planning van de andere bijeenkomsten vastgesteld. De totale doorlooptijd van het project bedraagt ongeveer 9 maanden.

Inspiratiesessie

Mogelijk organiseren we nog een inspiratiesessie voor geïnteresseerde bedrijven. Ben je daarin geïnteresseerd? Stuur dan even een mailtje aan info@koploperproject.nl. Dan houden we je op de hoogte.

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen €4.000 excl. btw. Daarnaast betaal je zelf de startlicentie voor de Milieubarometer (kortingsprijs €170 ex btw, normaal €249). De jaarlijkse verlenging van het Milieubarometer-abonnement, kost €88,- per jaar per vestiging. Eventuele extra barometers (voor extra vestigingen) kosten €88,- per extra barometer). Na de start van het project ontvang je instructies voor het aanmaken van het abonnement.

Subsidie

Op dit moment is nog niet bekend of er subsidies beschikbaar komen. Zodra dat bekend is, wordt dat hier vermeld.

Terugbetaling

Als een deelnemer na aanmelding besluit te stoppen met het Koploperproject voordat de interviews van de nulmeting (interviews) zijn uitgevoerd, worden de deelnamekosten terugbetaald. Als een Koploper daarna besluit om af te haken – onafhankelijk van de reden – dan vindt geen teruggave van de deelnamekosten plaats. De Koploper is zelf verantwoordelijk voor het afmelden en terugstorten van eventueel ontvangen subsidie.

Registratie

Weet je genoeg en ben je akkoord met bovenstaande projectinformatie? Meld je dan aan via onderstaande knop en vul je gegevens in. We houden je dan op de hoogte van de volgende stappen.

bottom of page