top of page
Esther Jansen
coördinator en adviseur regio Overijssel

Email:

Telefoon:

Website:

0682 067938

LinkedIn logo

Ik ben Esther Jansen; duurzaam ondernemer bij WMKB wat staat voor Waarde(n)vol MKB. Als bedrijfskundige heb ik 8 jaar in de inkoop- en aanbestedingsconsultancy gewerkt en als internationaal inkoopmanager bij een beursgenoteerd bedrijf. Daarna heb ik een carrièreswitch gemaakt door de master Circulaire Economie te volgen aan de HAN in Nijmegen. Na deze deep dive in de ‘economie van de toekomst’ en systemisch denken wil ik me nergens anders meer mee bezig houden dan de transitie waar we middenin zitten met zijn allen.

Dankzij mijn werkervaring enerzijds en mijn recente theoretische kader over circulaire economie anderzijds, sta ik met één been in het huidige lineaire paradigma en met het andere been in de nieuwe circulaire economie. Hierdoor kan ik mijn kennis pragmatisch inzetten naar datgene waar een bedrijf vandaag mee kan beginnen om relevant te blijven in de toekomst.

Het MKB is de grootste aanjager van innovatie in ons land. Als dochter van een mkb-ondernemer in de grafische branche ken ik het reilen en zeilen rondom het vraagstuk hoe je toekomstbestendig blijft maar al te goed. Vandaag de dag komen er vele externe duurzaamheidsontwikkelingen op het MKB af. Hoe verhoud je je hiertoe en wat kun je eraan doen om bestendig en waardevol te blijven? Ik hoop dat ik je ga ontmoeten bij een Koploperproject en dat ik mijn enthousiasme, kennis en pragmatisme met je mag delen.

bottom of page