top of page

Koploperproject

Groningen 2024

Projectinformatie

Algemeen

Op deze website vind je veel informatie over het Koploperproject. In de FAQ vind je antwoorden op specifieke vragen. Ook kan je onze compacte flyer downloaden. Hieronder vind je de specifieke informatie over het project van jouw keuze. Weet je genoeg? Meld je dan aan met de knop onderaan deze pagina.

Voor wie?

(MKB) bedrijven en lokale organisaties als scholen, zorginstellingen en woningcorporaties in de provincie Groningen.

Wat levert het op?

  • Een integraal duurzaamheidsprofiel (nulmeting) van jouw bedrijf, met een schat aan concrete aanbevelingen

  • Je milieuprestaties en CO2-footprint in beeld en veel handige tips en tools

  • Een praktische duurzaamheidsagenda (actieplan)

  • Een sterk verhaal naar je klanten en andere stakeholders toe

  • Gemakkelijker voldoen aan eisen van overheid, klanten en certificeringen

  • Bespaart je veel uitzoekwerk en dus tijd en geld

  • Deelname aan een alumni-netwerk van Koplopers voor Koplopers

  • Positieve publiciteit

  • En meer …

Organisatie en uitvoering

De Koploperprojecten in Groningen worden van harte aanbevolen door meerdere gemeenten, de provincie Groningen, Groningen Werkt Slim en andere organisaties.


De coördinatie en de inhoudelijke begeleiding van de deelnemers is in handen van het Koploperteam Drenthe, bestaande uit:

Planning

De datum en locatie voor de kickoff worden vastgesteld zodra er voldoende deelnemers zijn. Tijdens de kickoff wordt ook de planning van de andere bijeenkomsten vastgesteld. De totale doorlooptijd van het project bedraagt ongeveer 9 maanden.

Inspiratiesessie

Mogelijk organiseren we nog een inspiratiesessie voor geïnteresseerde bedrijven, zodat we het traject zo goed mogelijk op maat kunnen maken op basis van  behoeften van de deelnemers. Ben je daarin geïnteresseerd? Stuur dan even een mailtje aan info@koploperproject.nl. Dan houden we je op de hoogte.

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen €4.000 excl. btw. MKB-bedrijven kunnen hiervoor vaak subsidie ontvangen. Zie verderop. In principe zijn alle kosten inbegrepen, maar deelnemers kunnen indien gewenst kiezen voor aanvullend advies, tegen meerkosten.


Wel betaal je zelf de startlicentie voor de Milieubarometer (kortingsprijs €170 ex btw, normaal €249 *). De jaarlijkse verlenging van het Milieubarometer-abonnement, kost €88,- per jaar per vestiging. Eventuele extra barometers (voor extra vestigingen) kosten €88,- per extra barometer). Na de start van het project ontvang je instructies voor het aanmaken van het abonnement.

Subsidie

MKB-bedrijven kunnen (onder voorwaarden) gebruik maken van een voucher ter waarde van 50% van de deelnamekosten uit de Groninger Ondernemersregeling van de provincie Groningen *. Instructies voor de aanvraag hiervan worden voor aanvang van het project verstrekt.


* Op dit moment is de regeling in revisie. Zodra er meer bekend is, vermelden we dat hier.

Terugbetaling

Als een deelnemer na aanmelding besluit te stoppen met het Koploperproject voordat de interviews van de nulmeting (interviews) zijn uitgevoerd, worden de deelnamekosten terugbetaald. Als een Koploper daarna besluit om af te haken – onafhankelijk van de reden – dan vindt geen teruggave van de deelnamekosten plaats. De Koploper is zelf verantwoordelijk voor het afmelden en terugstorten van eventueel ontvangen subsidie.

Registratie

Weet je genoeg en ben je akkoord met bovenstaande projectinformatie? Meld je dan aan via onderstaande knop en vul je gegevens in. We houden je dan op de hoogte van de volgende stappen.

bottom of page