top of page
Nicolette Loonen
coördinator regio Oosterhout

Email:

Telefoon:

Website:

0653 288506

LinkedIn logo

Ik ben als voorzitter van de Stichting Oosterhout SDG lokaal in contact gekomen met Jaap en het koploperproject en meteen enthousiast geworden. Het is een compact programma, dat met bewezen tools en een hands-on aanpak ondernemers en bestuurders de weg wijst in stappen die zij kunnen zetten op verdere verduurzaming van hun organisatie én hen met trots laat vertellen over wat zij hebben bereikt.

In het dagelijks leven ben ik één van de partners van TOSCA – Tribe of Sustainability Change Agents. Deze kleine maatschap adviseert bedrijven over duurzaamheidsstrategieën, en duurzaamheidsverslaggeving. In mijn ogen een waardevolle combinatie, omdat je een duurzame missie over de buhne moet kunnen brengen om je ecosysteem mee te krijgen, én omdat je een duurzaam verhaal pas oprecht kan vertellen als het ook echt is ingebed in de organisatie. Daarmee versterken strategie en verslaggeving elkaar. Binnen de maatschap ligt mijn focus op verslaggeving. Mijn professionele achtergrond ligt in de accountancy en consulting. Ik vond mijzelf altijd een a-typische accountant omdat ik niet met mijn neus in de wetboeken zat, maar liever met de benen op tafel bij de klant om te sparren over waar hij van wakker lag. En eigenlijk is dat nog steeds hetgeen wat ik het liefste doe. Dat we met elkaar drastische veranderingen moeten aanbrengen in de manier waarop we leven, werken, wonen, reizen, en ga zo maar door is helder. Maar hoe gaan we dat doen? Antwoorden vinden op die vraag is wat mij drijft.

Door als vrijwilliger het bestuur te mogen voorzitten van stichting Oosterhout SDG Lokaal probeer ik mijn kennis en ervaring in mijn woonplaats concreet in de praktijk te brengen en anderen te stimuleren stappen te zetten op duurzaamheid.

bottom of page