top of page
Jolanda Howell
adviseur regio Drenthe

Email:

Telefoon:

Website:

0648 456642

LinkedIn logo.png

Mijn naam is Jolanda Howell en woon in het mooie (groene) Drenthe. Ik vind het belangrijk, maar ook vooral heel leuk en interessant om met duurzaamheid in de breedste zin van het woord bezig te zijn, zowel privé als zakelijk.

Bij eerdere werkgevers zat ik vaak in de rol van projectleider bij innovaties en zocht daarbij altijd naar mogelijkheden tot het lokaal inkopen, inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het zoeken naar meer duurzame varianten van producten.
Sinds 2019 ben ik begonnen als zelfstandige om het ‘verduurzamen’ niet meer als bijvangst te hebben, maar om hier echt stappen in te kunnen maken en bedrijven hierin verder te kunnen helpen. Sindsdien heb ik allerlei projecten gedaan zoals
- het begeleiden van studenten met een duurzame opdracht
- MVO adviseur voor ondernemersverenigingen
- onderzoek doen naar wat ondernemers nodig hebben en belangrijk vinden op dit gebied
- het meekijken met MVO/duurzaamheidsbeleid en groene vraagstukken bij aanbestedingen

Sinds 2020 ben ik ook actief als adviseur in het Koploperproject. Waar ik vooral warm van word is om te zien wat er gebeurt als je handvatten en wat richting geeft aan bedrijven die wel willen, maar niet goed weten hoe. Er begint iets te bloeien, er ontstaat enthousiasme en vervolgens wordt er op allerlei manieren ‘met groene ogen’ naar hun bedrijf gekeken en worden hierdoor mooie resultaten behaald. En als kers op de taart geniet ik altijd van de bevestiging dat verduurzamen niet alleen maar geld hoeft te kosten, maar juist heel veel oplevert op allerlei vlakken!

bottom of page