top of page

di 15 nov

|

Theater 't Voorhuys, Emmeloord

Symposium "You've got the power", The next step in de energietransitie

Samen met de bedrijvenvereniging BVN, organiseren we op 15 november een symposium waarmee de 11 Koplopers in de Noordoostpolder het Koploperproject afronden. Met een super actuele lezing over de huidige ontwikkelingen rond de energietransitie en natuurlijk de praktische ervaringen van de Koplopers.

Symposium "You've got the power", The next step in de energietransitie
Symposium "You've got the power", The next step in de energietransitie

Tijd en locatie

15 nov 2022, 19:30 – 22:00 CET

Theater 't Voorhuys, Emmeloord, De Deel 20, 8302 EK Emmeloord, Nederland

Over het project of event

Thema

Als ondernemer is het belangrijk om bewust te zijn waar je energie van krijgt. Natuurlijk in figuurlijke zin, maar zorgen om het letterlijk verkrijgen en verbruiken van energie om je bedrijf draaiende te houden in deze veranderende wereld, zijn aan de orde van de dag.  En waar we inmiddels al serieus aan de slag zijn met energiezuinige maatregelen zoals zonnepanelen, LED verlichting en warmtepompen, is het tijd voor de volgende stap.  What’s next? En waarmee maak je in de nabije toekomst het verschil?

De transitie naar een nieuwe duurzame economie komt in een stroomversnelling. Met name de energietransitie heeft momenteel een enorme impact. Wat zijn de risico’s en kansen voor bedrijven en organisaties? Wat kan jij doen om je organisatie toekomstbestendig te maken? Ontdek het op het Koplopersymposium op 15 november a.s., georganiseerd in samenwerking met BVN, gemeente NOP, Gelijk-Stroom (voorheen Energiepioniers NOP) en het Koploperproject.

Koplopers in de Noordoostpolder

In de afgelopen maanden deden 11 bedrijven uit de Noordoostpolder mee aan een Koploperproject duurzaam ondernemen. Zij ondergingen een uitgebreide nulmeting, stelden een praktische Duurzaamheidsagenda op en wisselden onderling kennis, ervaringen en tips uit. Op het symposium delen ze graag hun ervaringen met een breder publiek. Tijdens het symposium wordt aan een van de deelnemers de Koploperprijs uitgereikt!

Gastspreker Laetitia Ouillet

Tijdens het symposium neemt Laetitia Ouillet ons mee in de energietransitie: welke kant gaat het op en vooral wat zijn de risico’s en kansen voor bedrijven en andere organisaties? Laetitia is een van de belangrijkste deskundigen op dit gebied en een echte spin in het web van de energiewereld. Een druktemaker, zoals ze het zelf uitdrukt. Ze heeft zowel in het bedrijfsleven gewerkt als op de universiteit en participeerde onder andere in de klimaattafels. Nu is ze voorzitter van de Windvogel, de grootste energiecoöperatie van Nederland en werkt ze aan de aanleg van een aardgasvrije wijk.

We sluiten af met een gezellige borrel met duurzame hapjes. Daar kan je nog informeel verder netwerken met de Koplopers en deskundigen.

Programma

19.30 uur Inloop foyer ‘t Voorhuys

20.00 uur Welkom door dagvoorzitter; Wat is het Koploperproject en wie zijn de Koplopers?

20.15 uur Keynote: The next step in de energietransitie, door Laetitia Quillet

20.45 uur Vragen en discussie met Koplopers en zaal

21.15 uur Presentatie vlogs Koplopers

21:30 uur Gesprek met Koplopers

21.45 uur Uitslag jury + uitreiking Koploperprijs

22.00 uur Netwerkborrel met duurzame hapjes in de foyer

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van de BVN.

Deel dit evenement

bottom of page