top of page

wo 12 jun

|

Firda Emmeloord

Koplopersymposium Flevoland 2024

Op 12 juni organiseren we weer een inspirerend Koplopersymposium dat ditmaal in het kader staat van de energietransitie. Welke kansen en risico’s zijn er voor bedrijven en welke rol kunnen ondernemers zelf pakken? Met inspirerende lezingen, praktijkverhalen van Koplopers en ruimte voor netwerken.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Koplopersymposium Flevoland 2024
Koplopersymposium Flevoland 2024

Tijd en locatie

12 jun 2024, 19:00 – 22:00

Firda Emmeloord, Espelerlaan 74, 8302 DC Emmeloord, Nederland

Over het project of event

Koplopersymposium Flevoland

Ondernemers pakken hun rol in de energietransitie

Op 12 juni organiseren we weer een inspirerend Koplopersymposium dat in het kader staat van de energietransitie. Welke kansen en risico’s zijn er voor bedrijven en welke rol kunnen ondernemers zelf pakken? Met inspirerende lezingen, praktijkverhalen van Koplopers en ruimte voor netwerken. Ook vindt de uitreiking plaats van de Koploperprijs Flevoland!

Dagvoorzitter: Matthijs Meijer, business developer circulaire economie bij Horizon Flevoland

Datum: 12 juni 2024

Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Plaats: Firda, Espelerlaan 74, 8302 DC Emmeloord

Programma:

19:00 uur  Inloop

19:30 uur  Welkom door Jaap van Bruggen, hoofd facilitaire zaken Firda

19:40 uur  Wat is het Koploperproject? Door Jaap de Vries, DZyzzion

19:45 uur  Muzikaal intermezzo

19:50 uur  Keynote 1: Elk bedrijf heeft een Chief Energy Officer nodig

20:20 uur  Keynote 2: Ondernemers nemen zelf regie over hun eigen energievoorziening

20:45 uur  Pauze + bezichtiging biobased tiny house Firda

21:15 uur   Koplopers aan het woord

21:30 uur  Uitreiking Koploperprijs

21:45 uur  Muzikaal intermezzo

21:50 uur  Afsluiting door Karin Pals, Koploperproject Flevoland

22:00 uur  Netwerkborrel en duurzame hapjes

Keynote 1: Het strategisch belang van energie voor bedrijven

Voor de meeste Nederlandse bedrijven was ‘energie’ lange tijd geen belangrijk onderwerp. Deze was er gewoon en ook nog eens goedkoop. De tijden zijn veranderd. Daarom is het onderwerp ‘energie’ van strategisch belang geworden en zou ieder bedrijf hier een visie op moeten vormen.

Door Sanne de Boer, senior specialist energietransitie bij de Rabobank en auteur van het boek ‘De energietransitie uitgelegd’.

Keynote 2: Ondernemers nemen zelf regie over hun eigen energievoorziening

De productie van energie is veranderd. Van grote elektriciteitscentrales op gas en kolen naar lokale energieopwekking met wind en zon. Door het organiseren van decentrale energiegemeenschappen, voorkomen we onbalans en netcongestie en zijn minder grootschalige investeringen in het landelijke elektriciteitsnet nodig. Dit biedt veel kansen voor ondernemers.

Door Henk de Hartog van E-regie en samen met o.a. TNO en TU Eindhoven betrokken bij het opzetten van diverse decentrale energiesystemen

De Koplopers

De afgelopen maanden gingen 8 bedrijven samen praktisch aan de slag met verduurzaming in het kader van het tweede Koploperproject Flevoland. Ze kregen een uitgebreide nulmeting, stelden een praktische duurzaamheidsagenda op en werken aan hun communicatie. In een aantal workshops wisselden ze ideeën, tips en ervaringen met elkaar uit. Aan het eind van het traject maakten ze een communicatieopdracht, die is beoordeeld door een jury. De Koploper met de meest overtuigende inzending wint de Koploperprijs, die op het symposium wordt uitgereikt. De vorige Koploperprijs in Flevoland ging naar Van Staveren in Emmeloord.

Firda

Firda is ontstaan uit de fusie van ROC Friese Poort en het Friesland College en staat voor sterk vakonderwijs in de regio Friesland en noordelijk Flevoland. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp bij Firda, dat zelf ook al eens meedeed met een Koploperproject.

Partners:

  • Koploperproject
  • DZyzzion
  • Horizon Flevoland
  • Rabobank
  • Gemeente Noordoostpolder
  • Firda
  • REUS Marketing
  • Dutch Dream Group

Deel dit evenement

bottom of page