top of page

Koploperproject

Zorg 2024-2025

Koploperproject logo

Projectinformatie

Algemeen

Op deze website vind je veel informatie over het Koploperproject. In de FAQ vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kan je onze compacte flyer downloaden. Hieronder vind je de specifieke informatie over het project van jouw keuze.

Voor wie?

Dit Koploperproject richt zich op zorginstellingen in Noord-Nederland, met de focus op care-instellingen, huisartsen- en tandartsenpraktijken en apotheken. Hoewel steeds meer zorginstellingen stappen zetten om te verduurzamen, al dan niet in het kader van de Green Deal Duurzame Zorg, gebeurt dit meestal nog onvoldoende structureel om daadwerkelijk toekomstbestendig te worden. Het Koploperproject Zorg helpt instellingen met zo'n structurele aanpak. Meer informatie over de aanpak van het Koploperproject vind je op deze website.

Wat levert het op?

  • Een integraal duurzaamheidsprofiel (nulmeting) van jouw bedrijf, met een schat aan concrete aanbevelingen

  • Je milieuprestaties en CO2-footprint in beeld en veel handige tips en tools

  • Een praktisch actieplan (duurzaamheidsagenda)

  • Een sterk verhaal naar je klanten en andere stakeholders toe

  • Gemakkelijker voldoen aan eisen van overheid, klanten, certificeringen en rapportages, zoals de CSRD

  • Efficiënte aanpak bespaart je veel uitzoekwerk en dus tijd en geld

  • Vergroting van je zakelijke netwerk

  • Positieve publiciteit

Organisatie en uitvoering

Het Koploperproject in de zorg wordt uitgevoerd door

Planning

De datum en locatie voor de kickoff worden vastgesteld zodra er voldoende deelnemers zijn. Tijdens de kickoff wordt ook de planning van de andere bijeenkomsten vastgesteld. De totale doorlooptijd van het project bedraagt ongeveer 9 maanden.

Inspiratiesessie

Mogelijk organiseren we nog een inspiratiesessie voor geïnteresseerde zorginstellingen, zodat we het traject zo goed mogelijk op maat kunnen maken op basis van  behoeften van de deelnemers. Ben je daarin geïnteresseerd? Stuur dan even een mailtje aan info@koploperproject.nl. Dan houden we je op de hoogte.

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen €4.000 excl. btw. MKB-bedrijven kunnen hiervoor vaak subsidie ontvangen. Zie verderop. In principe zijn alle kosten inbegrepen, maar deelnemers kunnen indien gewenst kiezen voor aanvullend advies, tegen meerkosten.


Wel betaal je zelf de startlicentie voor de Milieubarometer (kortingsprijs €170 ex btw, normaal €249 *). De jaarlijkse verlenging van het Milieubarometer-abonnement, kost €88,- per jaar per vestiging. Eventuele extra barometers (voor extra vestigingen) kosten €88,- per extra barometer). Na de start van het project ontvang je instructies voor het aanmaken van het abonnement.

Subsidie

Op dit moment is er nog geen subsidie beschikbaar. We zijn nog wel op zoek naar mogelijkheden.

Terugbetaling

Mocht een deelnemer na aanmelding besluit te stoppen met het project - wat vrijwel nooit voorkomt - voordat de interviews van de nulmeting (interviews) zijn uitgevoerd, wordt 25% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Als een deelnemer daarna nog besluit om af te haken – onafhankelijk van de reden – dan vindt geen teruggave van de deelnamekosten plaats. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het afmelden en terugstorten van eventueel ontvangen subsidie.

bottom of page