top of page

Koploperproject

Stad en Ommeland Groningen 2023

Projectinformatie

Algemeen

Op deze website vind je veel informatie over het Koploperproject. In de FAQ vind je antwoorden op specifieke vragen. Ook kan je onze compacte flyer downloaden. Hieronder vind je de specifieke informatie over het project van jouw keuze. Weet je genoeg? Meld je dan aan met de knop onderaan deze pagina.

Voor wie?

(MKB) bedrijven en lokale organisaties als scholen, zorginstellingen en woningcorporaties in de gemeente Groningen en ommelanden.

Organisatie en uitvoering

Dit Koploperproject wordt uitgevoerd in samenwerking met Gemeente Groningen, Gemeente Het Hogeland en Groningen Werkt Slim. De coördinatie en de inhoudelijke begeleiding van de deelnemers is in handen van het Koploperteam Groningen, bestaande uit:

Planning

De kickoff is gehouden op maandag 26 juni bij Koploper Marenland in Winsum, met een leuke groep enthousiaste Koplopers. Er is nog plek voor een paar extra deelnemers. Meld je dan wel uiterlijk 1 augustus aan.

Inspiratiesessie

Een inspiratiesessie heeft al plaatsgevonden

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen €3.500 excl. btw. Via de eigen gemeente kunnen de Koplopers een gratis startlicentie krijgen voor de Milieubarometer. De jaarlijkse verlenging van het Milieubarometer-abonnement, kost €85,- per jaar per vestiging. Eventuele extra barometers (voor extra vestigingen) kosten €85,- per extra barometer). Deze kosten zijn voor je eigen rekening. Na de start van het project ontvang je instructies voor het aanmaken van het abonnement.

Opties

Optioneel kunnen de deelnemers kiezen voor aanvullend advies tegen meerprijs:

  • Extra interviews DuOn-Scan: €250,- per extra interview

  • Online invullen DuOn-Scan door medewerkers: €400,- (met een maximum van 20 scans, incl. interviews)

  • Extra vestigingen meenemen in Milieubarometer (1 vestiging is inbegrepen): op aanvraag (afh. van grootte)

Subsidie

MKB-bedrijven kunnen (onder voorwaarden) gebruik maken van een voucher ter waarde van 50% van de deelnamekosten uit de Groninger Ondernemersregeling van de provincie Groningen. Instructies voor de aanvraag hiervan worden voor aanvang van het project verstrekt.


Bedrijven uit de gemeente Het Hogeland, krijgen een extra korting van €1.000 op de deelnamekosten. Zij betalen dus maar €2.500 en kunnen daarvan de helft vergoed krijgen via de voucherregeling van de provincie.

Terugbetaling

Als een deelnemer na aanmelding besluit te stoppen met het Koploperproject voordat de interviews van de nulmeting (interviews) zijn uitgevoerd, worden de deelnamekosten terugbetaald. Als een Koploper daarna besluit om af te haken – onafhankelijk van de reden – dan vindt geen teruggave van de deelnamekosten plaats. De Koploper is zelf verantwoordelijk voor het afmelden en terugstorten van eventueel ontvangen subsidie.

Registratie

Weet je genoeg en ben je akkoord met bovenstaande projectinformatie? Meld je dan aan via onderstaande knop en vul je gegevens in. We houden je dan op de hoogte van de volgende stappen.

bottom of page