top of page

Koploperproject

Ooststellingwerf 2024-2025

Koploperproject logo

Projectinformatie

Algemeen

Op deze website vind je veel informatie over het Koploperproject. In de FAQ vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kan je onze compacte flyer downloaden. Hieronder vind je de specifieke informatie over het project van jouw keuze.

Voor wie?

(MKB) bedrijven en lokale organisaties als scholen, zorginstellingen en woningcorporaties in de gemeente Ooststellingwerf, die willen werken aan de toekomstbestendigheid van hun organisatie.

Wat levert het op?

  • Een integraal duurzaamheidsprofiel (nulmeting) van jouw bedrijf, met een schat aan concrete aanbevelingen

  • Je milieuprestaties en CO2-footprint in beeld en veel handige tips en tools

  • Een praktisch actieplan (duurzaamheidsagenda)

  • Een sterk verhaal naar je klanten en andere stakeholders toe

  • Gemakkelijker voldoen aan eisen van overheid, klanten, certificeringen en rapportages, zoals de CSRD

  • Efficiënte aanpak bespaart je veel uitzoekwerk en dus tijd en geld

  • Vergroting van je zakelijke netwerk

  • Positieve publiciteit

Organisatie en uitvoering

Dit Koploperproject wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf. De coördinatie en de inhoudelijke begeleiding van de deelnemers is in handen van het Koploperteam Friesland, bestaande uit:

Planning

De datum en locatie voor de kickoff worden vastgesteld zodra er voldoende deelnemers zijn. Tijdens de kickoff wordt ook de planning van de andere bijeenkomsten vastgesteld. De totale doorlooptijd van het project bedraagt ongeveer 9 maanden.

Inspiratiesessie

Mogelijk organiseren we binnenkort een inspiratiesessie over het project. Als je daar belangstelling voor hebt, stuur dan even een mailtje aan info@koploperproject.nl

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen €4.000 excl. btw. MKB-bedrijven kunnen hiervoor vaak subsidie ontvangen. Zie verderop. In principe zijn alle kosten inbegrepen, maar deelnemers kunnen indien gewenst kiezen voor aanvullend advies, tegen meerkosten.


Wel betaal je zelf de startlicentie voor de Milieubarometer (kortingsprijs €170 ex btw, normaal €249 *). De jaarlijkse verlenging van het Milieubarometer-abonnement, kost €88,- per jaar per vestiging. Eventuele extra barometers (voor extra vestigingen) kosten €88,- per extra barometer). Na de start van het project ontvang je instructies voor het aanmaken van het abonnement.

Subsidie

De gemeente Ooststellingwerf verleent een subsidie van €1.000 per deelnemer. Daardoor bedragen de deelnemerskosten slechts €3.000. Daarnaast kunnen MKB-bedrijven mogelijk ook (onder voorwaarden) gebruik maken van een voucher ter waarde van 50% van de resterende deelnamekosten van de MKB Voucherregeling van de provincie Fryslân (dit is onder voorbehoud, omdat de regeling voor 2024 nog in de maak is). Instructies voor de aanvraag hiervan worden voor aanvang van het project verstrekt.

Terugbetaling

Mocht een deelnemer na aanmelding besluit te stoppen met het project - wat vrijwel nooit voorkomt - voordat de interviews van de nulmeting (interviews) zijn uitgevoerd, wordt 25% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Als een deelnemer daarna nog besluit om af te haken – onafhankelijk van de reden – dan vindt geen teruggave van de deelnamekosten plaats. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het afmelden en terugstorten van eventueel ontvangen subsidie.

bottom of page