top of page

Koploperproject

Limburg 2023

Projectinformatie

Algemeen

Op deze website vind je veel informatie over het Koploperproject. In de FAQ vind je antwoorden op specifieke vragen. Ook kan je onze compacte flyer downloaden. Hieronder vind je de specifieke informatie over het project van jouw keuze. Weet je genoeg? Meld je dan aan met de knop onderaan deze pagina.

Voor wie?

MKB ondernemers in Limburg uit de volgende sectoren:

 • Maakbedrijven

 • Logistiek

 • Bouwnijverheid

 • Waterbedrijven en afvalbeheer

 • Energievoorziening

 • Agro food

 • Zorg

 • IT

Ben je geen MKB ondernemer dan heten we je alsnog welkom om deel te nemen maar kun je geen gebruik maken van de subsidie van LIOF.

Organisatie en uitvoering

Het Koploperproject Limburg wordt uitgevoerd in  samenwerking met LIOF. De coördinatie en de inhoudelijke begeleiding van de deelnemers is in handen van het Koploperteam Limburg, bestaande uit:

Planning

De kickoff vindt plaats op dinsdag 31 oktober, van 14:30 - 17:00 uur . Tijdens de kickoff wordt ook de planning van de andere bijeenkomsten vastgesteld. De totale doorlooptijd van het project bedraagt ongeveer 9 maanden.

Inspiratiesessie

Op woensdag 27 september organiseren we nog een inspiratiesessie van 08:00-10:00 uur bij Restaurant Villa Flora in Venlo. Twee ondernemers (groot en klein bedrijf) vertellen wat duurzaam ondernemen voor hun bedrijf heeft opgeleverd en je hoort alle ins en outs over het Koploperproject. Wil je erbij zijn? Stuur dan even een mailtje aan info@expeditie02050.nl. Dan houden we je op de hoogte.

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen €3.500 excl. btw.  Daarnaast betaal je zelf de startlicentie voor de Milieubarometer (kortingsprijs €170 ex btw, normaal €249 *). De jaarlijkse verlenging van het Milieubarometer-abonnement, kost €85,- per jaar per vestiging. Eventuele extra barometers (voor extra vestigingen) kosten €85,- per extra barometer). Na de start van het project ontvang je instructies voor het aanmaken van het abonnement.

Opties

Optioneel kunnen de deelnemers kiezen voor aanvullend advies tegen meerprijs:

 • Extra interviews DuOn-Scan: €250,- per extra interview

 • Online invullen DuOn-Scan door medewerkers: €400,- (met een maximum van 20 scans, incl. interviews)

 • Extra vestigingen meenemen in Milieubarometer (1 vestiging is inbegrepen): op aanvraag (afh. van grootte)

Subsidie

MKB-ondernemers kunnen (onder voorwaarden) van LIOF een tegemoetkoming krijgen in de kosten van 75%. Zij betalen dus maar €875 excl. btw!

Terugbetaling

Als een deelnemer na aanmelding besluit te stoppen met het Koploperproject voordat de interviews van de nulmeting (interviews) zijn uitgevoerd, worden de deelnamekosten terugbetaald. Als een Koploper daarna besluit om af te haken – onafhankelijk van de reden – dan vindt geen teruggave van de deelnamekosten plaats. De Koploper is zelf verantwoordelijk voor het afmelden en terugstorten van eventueel ontvangen subsidie.

Registratie

Weet je genoeg en ben je akkoord met bovenstaande projectinformatie? Meld je dan aan via onderstaande knop en vul je gegevens in. We houden je dan op de hoogte van de volgende stappen.

bottom of page