top of page

Koploperproject

Ede 2024-2025

Koploperproject logo

Projectinformatie

Algemeen

Op deze website vind je veel informatie over het Koploperproject. In de FAQ vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kan je onze compacte flyer downloaden. Hieronder vind je de specifieke informatie over het project van jouw keuze.

Voor wie?

(MKB) bedrijven vanaf 10 fte op bedrijventerreinen Frankeneng en Heestereng in de gemeente Ede, die willen werken aan de toekomstbestendigheid van hun organisatie. Daarnaast gaan we ook samenwerken aan duurzame oplossingen voor beide bedrijventerreinen. 


Voor het Koploperproject Ede hebben we een aparte flyer gemaakt. Die kan je hier downloaden.

Wat levert het op?

  • Een integraal duurzaamheidsprofiel (nulmeting) van jouw bedrijf, met een schat aan concrete aanbevelingen

  • Je milieuprestaties en CO2-footprint in beeld en veel handige tips en tools

  • Een praktisch actieplan (duurzaamheidsagenda)

  • Een sterk verhaal naar je klanten en andere stakeholders toe

  • Gemakkelijker voldoen aan eisen van overheid, klanten, certificeringen en rapportages, zoals de CSRD

  • Efficiënte aanpak bespaart je veel uitzoekwerk en dus tijd en geld

  • Vergroting van je zakelijke netwerk

  • Positieve publiciteit

Organisatie en uitvoering

Dit Koploperproject wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Ede, Alfa Accountants en Adviseurs en Rabobank Vallei en Rijn. De coördinatie en de inhoudelijke begeleiding van de deelnemers is in handen van het Koploperteam Gelderland, bestaande uit:“De gemeente Ede wil ondernemers ondersteunen in hun duurzame ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid. Daarom starten we een praktisch en bewezen concept, Koploperproject Duurzaam Ondernemen". 

Arnold Versteeg, wethouder gemeente Ede.

Planning

Bij deelname van minimaal 8 en maximaal 15 bedrijven organiseren we op 3 oktober 2024 van 9.00 – 11.30 uur de kick-off op het gemeentehuis Ede. Tijdens de kick-off plannen we samen de vier collectieve vervolgbijeenkomsten. De totale doorlooptijd bedraagt ongeveer 9 maanden. De tijdsbesteding van de deelnemer is afhankelijk van het ambitieniveau, maar bedraagt gemiddeld 40 uur voor het hele project. Het afrondende Koplopersymposium zal voor de zomervakantie 2025 plaatsvinden.

Inspiratiesessie

Er is geen inspiratiesessie gepland. Heb je dan nog vragen of opmerkingen, neem gerust contact op met Elise Vonk van Koploperteam Gelderland.

Deelnamekosten

Dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Ede kun je nu deelnemen voor € 2.000 in plaats van € 4.000, excl. btw. Een interessante deal dus! Als er 10 deelnemers of meer zijn, draagt de Rabobank ook nog eens €500 bij per deelnemer bij. Dus nodig vooral collega-ondernemers uit om contact met ons op te nemen en/of aan te sluiten.


In principe zijn alle kosten inbegrepen, maar deelnemers kunnen indien gewenst kiezen voor aanvullend advies, tegen meerkosten. Wel betaal je zelf de startlicentie voor de Milieubarometer (kortingsprijs €170 ex btw, normaal €249 *) van st. Stimular. De jaarlijkse verlenging van het Milieubarometer-abonnement, kost €88,- per jaar per vestiging. Eventuele extra barometers (voor extra vestigingen) kosten €88,- per extra barometer). Na de start van het project ontvang je instructies voor het aanmaken van het abonnement.

Subsidie

Zie hiervoor

Terugbetaling

Mocht een deelnemer na aanmelding besluit te stoppen met het project - wat vrijwel nooit voorkomt - voordat de interviews van de nulmeting (interviews) zijn uitgevoerd, wordt 25% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Als een deelnemer daarna nog besluit om af te haken – onafhankelijk van de reden – dan vindt geen teruggave van de deelnamekosten plaats. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het afmelden en terugstorten van eventueel ontvangen subsidie.

bottom of page