top of page

Koploperproject

Assen 2024

Projectinformatie

Algemeen

Op deze website vind je veel informatie over het Koploperproject. In de FAQ vind je antwoorden op specifieke vragen. Ook kan je onze compacte flyer downloaden. Hieronder vind je de specifieke informatie over het project van jouw keuze. Weet je genoeg? Meld je dan aan met de knop onderaan deze pagina.

Voor wie?

(MKB) bedrijven en lokale organisaties als scholen, zorginstellingen en woningcorporaties in Assen en omgeving.

Wat levert het op?

 • Een integraal duurzaamheidsprofiel (nulmeting) van jouw bedrijf, met een schat aan concrete aanbevelingen

 • Je milieuprestaties en CO2-footprint in beeld en veel handige tips en tools

 • Een praktische duurzaamheidsagenda (actieplan)

 • Een sterk verhaal naar je klanten en andere stakeholders toe

 • Gemakkelijker voldoen aan eisen van overheid, klanten en certificeringen

 • Bespaart je veel uitzoekwerk en dus tijd en geld

 • Deelname aan een alumni-netwerk van Koplopers voor Koplopers

 • Positieve publiciteit

 • En meer …

Organisatie en uitvoering

Net als de vorige Koploperprojecten in Assen wordt ook dit nieuwe project van harte ondersteund door Assen voor Assen, gemeente Assen, Ondernemend Assen, Vaart in Assen, Rabobank Assen en Noord-Drenthe en de Natuur- en Milieufederatie Drenthe. De coördinatie en de inhoudelijke begeleiding van de deelnemers is in handen van het Koploperteam Drenthe, bestaande uit: 

Planning

Zodra er voldoende deelnemers zijn plannen we een datum voor de kickoff. Het is de bedoeling dat we in het voorjaar van 2024 van start gaan. Tijdens de kickoff wordt ook de planning van de andere bijeenkomsten vastgesteld. De totale doorlooptijd van het project bedraagt ongeveer 9 maanden.

Inspiratiesessie

Op donderdag 14 september was er een ondernemersontbijt in het Drents Museum, waar alle ins en outs van het project zijn gedeeld. Vooralsnog staat er geen nieuwe inspiratiebijeenkomst gepland. Maar als je vragen hebt, neem dan gerust even contact op.

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen €4.000 excl. btw. Voor subsidiemogelijkheden, zie verderop. Daarnaast betaal je zelf de startlicentie voor de Milieubarometer (kortingsprijs €170 ex btw, normaal €249). De jaarlijkse verlenging van het Milieubarometer-abonnement, kost €85,- per jaar per vestiging. Eventuele extra barometers (voor extra vestigingen) kosten €85,- per extra barometer). Na de start van het project ontvang je instructies voor het aanmaken van het abonnement.

Opties

Optioneel kunnen de deelnemers kiezen voor aanvullend advies tegen meerprijs:

 • Extra interviews DuOn-Scan: €250,- per extra interview

 • Online invullen DuOn-Scan door medewerkers: €400,- (met een maximum van 20 scans, incl. interviews)

 • Extra vestigingen meenemen in Milieubarometer (1 vestiging is inbegrepen): op aanvraag (afh. van grootte)

Subsidie

MKB-bedrijven kunnen (onder voorwaarden) gebruik maken van een voucher ter waarde van 50% van de deelnamekosten uit het programma Ik Ben Drents Ondernemer van de provincie Drenthe. Instructies voor de aanvraag hiervan worden voor aanvang van het project verstrekt.

Terugbetaling

Als een deelnemer na aanmelding besluit te stoppen met het Koploperproject voordat de interviews van de nulmeting (interviews) zijn uitgevoerd, worden de deelnamekosten terugbetaald. Als een Koploper daarna besluit om af te haken – onafhankelijk van de reden – dan vindt geen teruggave van de deelnamekosten plaats. De Koploper is zelf verantwoordelijk voor het afmelden en terugstorten van eventueel ontvangen subsidie.

Registratie

Weet je genoeg en ben je akkoord met bovenstaande projectinformatie? Meld je dan aan via onderstaande knop en vul je gegevens in. We houden je dan op de hoogte van de volgende stappen.

bottom of page