top of page

Leeuwarder bedrijven sluiten Koploperproject af op Skûtsje


Op uitnodiging van de gemeente Leeuwarden, kwam de tweede groep Koploperbedrijven in Leeuwarden afgelopen donderdag bij elkaar in Grou, om met een vaartocht op twee skûtsjes hun Koploperproject af te sluiten. Ook een aantal ondernemers uit de eerste groep was aanwezig.

De Koplopers gaan aan boord
Geen wind in de zeilen
Dit is Het Nieuwe Werken!

Het was een heerlijk tochtje met prachtig weer. Alleen waaide het nauwelijks, waardoor de skûtsjes nogal laat terug waren voor de evaluatie. Gelukkig hadden de deelnemers al op de boot hun formulieren ingevuld en er met elkaar over gesproken.

Catharina neemt de evaluatie door met de Koplopers

Eenmaal terug op de wal nam Catharina Bijlsma van de gemeente Leeuwarden de belangrijkste conclusies nog even door met de Koplopers. De rode draad is dat alle deelnemers erg positief zijn over het project en de resultaten die het heeft opgeleverd. Iedereen heeft een uitgebreid Duurzaamheidsprofiel ontvangen, dat veel inzicht geeft in waar het bedrijf precies staat op MVO-gebied. Ook zijn ze aan de slag gegaan met de Milieubarometer en is er een praktisch actieplan (DuOn-Agenda) opgesteld, waarmee de bedrijven de komende jaren vooruit kunnen.

Na de evaluatie was het de beurt aan wethouder Isabelle Diks om de Koploperprijs uit te reiken namens de jury, bestaande uit haarzelf, Catharina Bijlsma en Jaap de Vries van DZyzzion. Alle deelnemers hebben een opdracht uitgevoerd om beter te communiceren over de eigen MVO-prestaties. Het niveau van alle inzendingen was hoog volgens de jury. Maar er kan er maar een de winnaar zijn en dat werd Verno Materieelverhuur. Gefeliciteerd!Wethouder Isabelle Diks reikt de Koploperprijs uit aan Verno

De tweede prijs ging naar schoonmaakbedrijf NIVO Noord en de derde prijs naar ROC Friese Poort / Centrum Duurzaam. Lodema Elektrotechniek kreeg een eervolle vermelding. Maar ook alle andere deelnemers hebben zich erg actief ingezet voor het project en goede stappen gemaakt.

De deelnemers waren: Alfa Accountants, Grafische Groep van der Eems, Lodema Elektrotechniek, NIVO Noord, ROC Friese Poort / Centrum Duurzaam, Van der Geest Schilderwerken en Verno Materieelverhuur.

Enthousiaste Koplopers!

De deelnemers zijn tijdens het traject gecoacht door Jaap de Vries en Marlies Ballemans vanuit DZyzzion. Vanuit de gemeente Leeuwarden was Catharina Bijlsma een belangrijke stimulans voor de deelnemers.

De gemeente heeft een persbericht opgesteld over dit project. Hier inmiddels te vinden op Ondernemend Leeuwarden.

Centrum Duurzaam plaatste ook een nieuwsbericht, inclusief een mooie fotopresentatie.

Het nieuwsitem over de start van dit Koploperproject in Leeuwarden vind je hier.

17 weergaven
bottom of page