top of page

Koploper DunAgro produceert thee in de Veenkoloniën voor Dutch Harvest

Een primeur in Nederland: thee van het blad van de ‘hennepvezel’ plant. Een lekkere, gezonde thee van een super duurzaam gewas. En dat gewoon van onze Nederlandse bodem.

Ze staat al te groeien en in augustus willen we oogsten.

Hennep is een super duurzaam gewas om te verbouwen. De plant wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen, en heeft genoeg aan af en toe een regenbuitje. Bovendien heeft zij diepe wortels waardoor zij de bodemstructuur verbetert. Én, de plant neemt ontzettend veel CO2 op.

We verbouwen de plant dus vanzelfsprekend biologisch.

Het mooie is dat er uit de hennepplant vier delen te gebruiken zijn: de vezel, de houtkern, het zaad en het blad. Door deze hennep thee op de markt te brengen stimuleren we het gebruik en de bekendheid van dit gewas.

Hennep thee (officieel: hennep ‘infusie’), heeft een milde, frisse en licht zoete smaak, gevolgd door een prikkelende nasmaak. Onze proefpersonen noemden ook vaak ‘zuiver’ en ‘puur’ als ze de thee dronken.

10 weergaven
bottom of page