top of page
Ada Kruiter
coördinator en adviseur regio Groningen

Email:

Telefoon:

Website:

0637 236337

LinkedIn logo

Ik ben Ada Kruiter, moeder van drie kinderen. Ik heb ervaring als financieel manager van ontwikkelingssamenwerkingsprojecten in Afrika.

Tijdens mijn opleiding filosofie aan de RUG, heb ik me verdiept in milieuvraagstukken en de circulaire productie en consumptie in lerende gemeenschappen. Als voorzitter van de Groninger Energie Koepel stond ik aan de basis van de oprichting en ontwikkeling van tientallen energiecoöperaties in de provincie Groningen, die samen de nieuwe groene beweging Energie van Ons in gang hebben gezet.

In mijn eigen woonplaats Midwolde ben ik aanjager van de stuurgroep Proeftuin Aardgasvrij Wonen in het Westerkwartier. Daarnaast organiseer ik samen met een groep dorpsgenoten maandelijkse activiteiten in de werkgroep DuurZSaam Actief. Het doel is samen plezier, ontspanning, kunst, natuur en beweging combineren met het goede leven.

In 2014 nam ik het initiatief om samen met Jaap de Vries en Reina Boels het Koploperproject in de provincie Groningen uit te rollen. Inmiddels is daar een Koplopernetwerk van ruim 100 bedrijven en organisaties ontstaan. Als mijlpaal is in 2022 samen met Koplopers en de Bedrijvenvereniging Zuidoost de Stichting Koploperbos opgericht, een primeur op bedrijventerrein Zuidoost. Op mijn eigen terrein run ik een voedselbos met de generatie van de toekomst.

bottom of page